Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
VEGETARISKT – Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal
VEGETARISKT – Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal VEGETARISKT – Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal VEGETARISKT – Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal VEGETARISKT – Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal VEGETARISKT – Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal VEGETARISKT – Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal

VEGETARISKT – Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2005. 174 sidor.

Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Mindre kantmärken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! –– Vid Ulriksdals Slottsträdgård i Solna, strax norr om Stockholm, finns ett litet trädgårdscafé som ligger insprängt mitt bland växthus och odlingar. Där serveras varje vardag en överdådig vegetarisk lunchbuffé som lockar småbarnsfamiljer, tonåringar och gamla, veganer såväl som icke-vegetarianer. Alla kommer de för den underbara matens skull och för att få andas ut en stund i en rofylld miljö där alla sinnen får stimulans. • Skribenten Katarina Nordgren och fotograf Tomas Södergren bestämde sig för att göra en bok om stället och dess mat och i samarbete med kockarna Fredrik Karlsson, Luis Acuna och Mia Krook har de skapat en kokbok som är både inspirerande och vacker.

• I Vegetariskt hittar du både svenska rårakor och indonesisk morotssoppa, tänkta för dagens lilla hushåll som ofta består av en eller två personer. Recepten omfattar sallader, smårätter, gröna varmrätter, paj, pizza o pasta, soppor samt bröd och bakat och här finns till och med ett eget litet kapitel om vegetarisk julmat. Att laga vegetarisk mat behöver inte vara krångligt eller svårt. Samtliga rätter i den här boken är enkla och okomplicerade och det enda som behövs är råvaror som man lätt hittar i närmsta livsmedelsbutik.

• Oavsett varför man väljer att äta vegatariskt – av etiska, ekologiska eller ekonomiska skäl – så väljer allt fler att prova och märker att de helt enkelt mår bra, ett skäl så gott som något. Kocken Fredrik Karlsson trodde att han skulle få ta mig sig fläskkarré i matlådan för att bli mätt, men berättar nu istället lyriskt om de äldre män som vågat sig på hans lunchbuffé och efteråt säger att du aldrig har ätit godare mat. Och gissa om grisarna som strövar i hagen utanför Trädgårdscaféet är glada för det! –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100105754
Titel
Vegetariskt : Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal
Författare
Katarina Nordgren
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
174 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
199 x 254 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
803 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Vid Ulriksdals Slottsträdgård i Solna, strax norr om Stockholm, finns ett litet trädgårdscafé som ligger insprängt mitt bland växthus och odlingar. Där serveras varje vardag en överdådig vegetarisk lunchbuffé som lockar småbarnsfamiljer, tonåringar och gamla, veganer såväl som icke-vegetarianer. Alla kommer de för den underbara matens skull och för att få andas ut en stund i en rofylld miljö där alla sinnen får stimulans. Skribenten Katarina Nordgren och fotograf Tomas Södergren bestämde sig för att göra en bok om stället och dess mat och i samarbete med kockarna Fredrik Karlsson, Luis Acuna och Mia Krook har de skapat en kokbok som är både inspirerande och vacker.
I Vegetariskt hittar du både svenska rårakor och indonesisk morotssoppa, tänkta för dagens lilla hushåll som ofta består av en eller två personer. Recepten omfattar sallader, smårätter, gröna varmrätter, paj, pizza o pasta, soppor samt bröd och bakat och här finns till och med ett eget litet kapitel om vegetarisk julmat. Att laga vegetarisk mat behöver inte vara krångligt eller svårt. Samtliga rätter i den här boken är enkla och okomplicerade och det enda som behövs är råvaror som man lätt hittar i närmsta livsmedelsbutik.
Oavsett varför man väljer att äta vegatariskt – av etiska, ekologiska eller ekonomiska skäl – så väljer allt fler att prova och märker att de helt enkelt mår bra, ett skäl så gott som något. Kocken Fredrik Karlsson trodde att han skulle få ta mig sig fläskkarré i matlådan för att bli mätt, men berättar nu istället lyriskt om de äldre män som vågat sig på hans lunchbuffé och efteråt säger att du aldrig har ätit godare mat. Och gissa om grisarna som strövar i hagen utanför Trädgårdscaféet är glada för det!