Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Blandat blod

Blandat blod

Pocketbok. Pocketförlaget. 1 uppl. 2009. 254 sidor.

Gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789186067441
Titel
Blandat blod
Författare
Katarina Mazetti
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2009
Omfång
254 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
112 x 179 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
150 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En bitande kall vinternatt kysser Alfdis sina två små söner och försvinner utan förklaring ut i snöstormen från gården på Möckelön i Blekinge.. Hon kommer inte tillbaka. Hennes make Säbjörn skeppsbyggare och hennes syster, völvan Arnlög som kan skalda förbannelser och tala med fåglar, söker henne förgäves i många år. Säbjörn blir tungsint och arg till humöret, och när också hans yngste son försvinner tror han att det vilar en förbannelse över gården.

sent 900-tal och nordiska vikingar har plundrat och tagit slavar i hela Europa. Nu har de alltmera övergått till att bedriva handel och Säbjörns äldste son Svarte reser på äventyrliga färder längs floderna till Kiev i rusernas rike. Sidenhandlardottern Milka blir förälskad i honom redan som barn och drömmer om vikingarna, höga som palmträd, med gröna tatueringar, sminkade ögon och vackert flätade skägg. Hon återser Svarte många år senare när Kiev belägras av fiender och hon och hennes bror och två små slavinnor måste fly med Svarte norrut. Kåre, Svartes yngre bror, har också återvänt till Möckelön, nedbruten av hemska upplevelser som han vägrar att berätta om.

Kåre och Milka möts uppstår ett blodigt triangeldrama, en fejd som varar tills gåtan med Alfdis försvinnande får sin lösning.

I första delen av romanserien Släkten möter en enkel båtbyggarsläkt från Blekinge en sidenhandlarsläkt från det kultiverade Kiev och en ny släkt bildas.
Blandat blod är en oförglömlig släktsaga om egensinnig kärlek och gåtfulla försvinnanden som för läsaren tillbaka till en av de mest mytomspunna perioderna i svensk historia, vikingatiden.

"Det är faktiskt med viss sorg som jag vänder det sista bladet i boken. En jäkligt bra historia."
Norra Skåne

"Utan att det känns det minsta ansträngt har Mazetti fått med en rad frågor som är högaktuella också idag: människohandel, äktenskap mellan homosexuella och (framför allt) kulturmöten. Mazettis efterord övertygar om att hon har läst på. Man blir berörd."
Merete Mazzarella, Sydsvenskan

"Blandat blod är en frejdig, traditionell vikingatida saga med en hel del humoristiska blinkningar."
Östgöta Correspondenten"Mazetti är en trivsam, humoristisk och engagerad författare som uppenbarligen läst på och förälskat sig i arkeologi och vikingatid."
Kristianstadsbladet