Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vem hör mina tårar

Vem hör mina tårar

Medförfattare: Layli Miller Bashir. Am originalets titel: Do They Hear You When You Cry. Översättning: Gunnar Lundin. Bokförlaget Bra Böcker, Höganäs. Trol första svenska upplagan, tryckt i Falun 2000.
Inbunden klotband med hårda pärmar på svart bakgrund. Gult ryggsnitt på samma bakgrund. 445 s.
Förlagets skyddsomslag med design av Walter Kolb och med flikar om boken och författaren och medförfattaren.
Oläst.

Nära nyskick.
OBS: Frakttillägg för skrymmande försändelse.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9171334998
Titel
Vem hör mina tårar
Författare
Fauziya Kassindja
Förlag
Bra Böcker
Utgivningsår
2000
Omfång
445 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 227 mm Ryggbredd 37 mm
Vikt
712 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denna sanna berättelse om förföljelse, vänskap och seger skildar två ovanliga kvinnors kamp. Den ena, Fauziya Kassindja,flydde från sitt afrikanska hemland för att undgå könsstympning och hamnade i fängelse. Den andra, Layli Miller Bashir, en energisk ung juridikstuderande, kämpade med all kraft för att få Fauziya fri.
Inledningsvis får vi en livfull skildring av Fauziyas barndom i Togo och livet i hennes hemland. Vid sjutton års ålder tvingades hon gifta sig med en man hon knappt kände, och hon fick bereda sig på att undergå könsstympning. Men hennes syster hjälpte henne att fly, först till Tyskland, sedan till USA. Istället för att få asyl fängslades hon och blev i sexton månader inlåst i amerikanska interneringsanstalter. När Fauziya envisades med att utöva sin muslimska tro kolliderade togolesiska och amerikanska sedvänjor.

Efter en seg kamp beviljas Fauziya äntligen asyl tack vare Layli Miller Bashirs engagemang och en helhjärtad insats av föreståndaren för Human Rights Clinic. Beslutet om asyl var historiskt och ingav hopp hos många som söker asyl för befarad könsstympning. Kongressen stiftade 1996 en lag där könsstympning förklaras olaglig, säkerligen en följd av Fauziyas kamp.

Fauziyas berättelse om sin mardrömslika tillvaro i olika amerikanska fängelser handlar om tro och frihetsbegär, mod och handlingskraft, hopp och besvikelse. Det är en gripande skildring som länge dröjer sig kvar i minnet.