Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
DET GRÖNA SKAFFERIET
DET GRÖNA SKAFFERIET DET GRÖNA SKAFFERIET DET GRÖNA SKAFFERIET DET GRÖNA SKAFFERIET DET GRÖNA SKAFFERIET DET GRÖNA SKAFFERIET

DET GRÖNA SKAFFERIET

Inbunden bok Bonnier Fakta. 2014. 156 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Obet. kantmärken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! –– Skaffa ett skafferi. Ett grönt. Det är inte svårt. Det handlar bara om att öppna ögonen för det fantastiska överflöd av råvaror vi har runt husknuten, i det vilda eller lätt kan odla på till exempel fönsterbrädan.

Karolines Jönssons gröna skafferi ligger i hennes lilla sekelskiftesgård Tegelbacken i Skåne. Gården delar hon med sina hästar och höns och i hagarna bredvid betar korna och fåren. Här är hon självförsörjande på det hon skördar i odlingarna, i trädgården och i naturen. Och av det skördade lagar hon underbart god vegetarisk mat. Kronärtskockorna blir exempelvis till sammetslena gnocchi och rödbetorna till en vacker paj. Av vinbären blir det en uppfriskande dricka och av kryddörterna olika sorters teer. Lingonen förvandlas till en försvinnande god lingonkolaglass och svampen till en värmande soppa. Men här kan också lite udda råvaror och recept som krikon och omogna fläderbär eller filbunke, mandelmjölk och björksav hamna på menyn. Inte sällan är recepten inspirerade av en äldre generation – i form av en ärvd receptskatt med gamla handskrivna receptböcker från mormor och farmor.

Året runt kan man odla sin mat. Till och med om vintern, när solen i korta stunder står lågt på himlen kan Karoline skörda naturligt. Och det gör hon genom att använda sig av fönsterbrädan som finurlig mikroodlingsplats för skott och groddar. Det är ett lätt och roligt sätt att odla på och ger ett välbehövligt näringstillskott när det behövs som allra mest.

Alla kan skapa sig ett grönt skafferi – att fylla på och mätta sig själv och andra med – och framför att allt njuta av. För inget smakar och gör ju så gott som det man själv har odlat eller skördat. //

"Bloggen Det gröna skafferiet fick Stora Matbloggspriset 2012. Nu har den också blivit bok. Karoline Jönsson tar med läsaren ut till sin sekelskiftesgård på sydligaste Österlen, där hon är självförsörjande på sina odlingar i kombination med naturens egna skördar. Bland recepten syns jordärtskocksgnocchi,

palsternackskaka och bagels med stekta gröna tomater.Vegetariskt, vilt och vackert."
Matmagasinet. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174243840
Titel
Det gröna skafferiet
Författare
Karoline Jönsson
Förlag
Bonnier Fakta
Utgivningsår
2014
Omfång
156 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
202 x 267 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
816 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Drömmen om livet på landet

Skaffa ett skafferi. Ett grönt. Det är inte svårt. Det handlar bara om att öppna ögonen för det fantastiska överflöd av råvaror vi har runt husknuten, i det vilda eller lätt kan odla på till exempel fönsterbrädan.

Karolines Jönssons gröna skafferi ligger i hennes lilla sekelskiftesgård Tegelbacken i Skåne. Gården delar hon med sina hästar och höns och i hagarna bredvid betar korna och fåren. Här är hon självförsörjande på det hon skördar i odlingarna, i trädgården och i naturen. Och av det skördade lagar hon underbart god vegetarisk mat. Kronärtskockorna blir exempelvis till sammetslena gnocchi och rödbetorna till en vacker paj. Av vinbären blir det en uppfriskande dricka och av kryddörterna olika sorters teer. Lingonen förvandlas till en försvinnande god lingonkolaglass och svampen till en värmande soppa. Men här kan också lite udda råvaror och recept som krikon och omogna fläderbär eller filbunke, mandelmjölk och björksav hamna på menyn. Inte sällan är recepten inspirerade av en äldre generation – i form av en ärvd receptskatt med gamla handskrivna receptböcker från mormor och farmor.

Året runt kan man odla sin mat. Till och med om vintern, när solen i korta stunder står lågt på himlen kan Karoline skörda naturligt. Och det gör hon genom att använda sig av fönsterbrädan som finurlig mikroodlingsplats för skott och groddar. Det är ett lätt och roligt sätt att odla på och ger ett välbehövligt näringstillskott när det behövs som allra mest.

Alla kan skapa sig ett grönt skafferi – att fylla på och mätta sig själv och andra med – och framför att allt njuta av. För inget smakar och gör ju så gott som det man själv har odlat eller skördat.

"Bloggen Det gröna skafferiet fck
Stora Matbloggspriset 2012. Nu har
den också blivit bok. Karoline Jönsson
tar med läsaren ut till sin sekelskiftesgård
på sydligaste Österlen, där hon
är självförsörjande på sina odlingar
i kombination med naturens egna
skördar. Bland recepten syns jordärtskocksgnocchi,
palsternackskaka och
bagels med stekta gröna tomater.
Vegetariskt, vilt och vackert." Matmagasinet