Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.

Förlagsfakta

ISBN
9789185695997
Titel
Marknad och politik : åttonde upplagan
Författare
Karolina Ekholm - Klas Eklund - Joakim Gullstrand - Magnus Henrekson - Bertil Holmlund - Lars Nyberg - Karin Olofsdotter - Mats Persson - Bo Sandelin - Lennart Schön - Arvid Wallgren - Staffan Viotti - Pehr Wissén - Maria Vredin Johansson
Förlag
SNS Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
464 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
163 x 240 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
908 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Villkoren för den svenska ekonomiska politiken förändras snabbt. Efter tio goda år drabbades Sverige av den internationella finanskrisen och den med denna sammanhängande konjunkturnedgången. De goda åren, som till synes gjort landet väl rustat att möta de nya prövningarna, var resultatet av omfattande åtgärder efter krisåren i början av 1990-talet. Näringslivet har omstrukturerats. Regleringar och subventionssystem har avvecklats, marknader har öppnats för konkurrens och skattesystemet har förändrats. Stabiliseringspolitiken har lagts om. Med EU-medlemskapet har den svenska ekonomin och dess institutioner integrerats i Europas. Allt detta lade grunden till en period av god tillväxt.

Utmaningarna för framtiden är många och inte enbart beroende av konjunkturernas växlingar. Hur ska Sverige möta den globala konkurrensen, klimathotet, den ökade andelen åldringar och de många andra svåra uppgifter vi står inför?

Marknad och politik ger en heltäckande bild av de viktigaste frågeställningarna i svensk ekonomi under 2000-talets första decennium. Den åttonde upplagan innehåller ett nyskrivet kapitel om de finansiella marknaderna som ger perspektiv på den internationella finansiella krisen. Boken lämpar sig också väl för alla som söker en djupare förståelse av den svenska ekonomins och den ekonomiska politikens problem och valmöjligheter. Den kan läsas fristående, men är även avsedd att vara en modern grundbok i nationalekonomi för universitet och högskolor.

Förutom redaktörerna medverkar: Lars Bergman, Karolina Ekholm, Klas Eklund, Joakim Gullstrand, Magnus Henrekson, Bertil Holmlund, Lars Nyberg, Karin Olofsdotter, Mats Persson, Bo Sandelin, Lennart Schön, Arvid Wallgren, Staffan Viotti, Pehr Wissén och Maria Vredin Johansson.

Åttonde upplagan. Nionde upplagan utkommer i slutet av januari 2011.

Ytterligare författare: Lars Bergman