Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Rumpan har gått. Flottning i Lilla Luleälv 1957 och 1974

Rumpan har gått. Flottning i Lilla Luleälv 1957 och 1974

Inbunden bok Aktuell Fotolitteratur Fyra Förläggare. 1977. Inbunden. 660 gram.

Mycket gott skick. Inlagan nära nyskick, men rygg-huvud och -slut lite nötta.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173317610
Titel
Konsten att hålla i rodret : om rektors och andra ledares roll och arbete
Författare
Oscar Öquist
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2016
Omfång
122 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
130 x 205 mm Ryggbredd 9 mm
Vikt
190 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Rektor har en intrikat uppgift. Det handlar om att leda unga och vuxna i en intensiv och ofta svårbemästrad miljö. Förväntningarna på vad en rektor ska uträtta är många och motstridiga. En vanlig förväntan är att rektor i första hand ska vara pedagogisk ledare. Författaren hävdar att rektors huvuduppgift är att vara ledare, inte första hand pedagog. Rektorn måste skapa sådana ramar runt verksamheten att elevernas lärande och lärarnas arbete kan bedrivas under trygga och behagliga former.

Därför behöver också rektors professionella utveckling se annorlunda ut än lärarnas. Och där fyller inte den gängse ledarskapslitteraturen de behov rektor har för att kunna utvecklas inom sitt professionsområde. Vad som behövs är möjligheten att resonera med en klok kollega eller mentor kring utmaningar, konflikter, beslut och lösningar som dyker upp i det dagliga arbetet.

Boken består av sex korta avsnitt som alla berör teman som har stor betydelse för att leda en skola på ett sätt som gör det möjligt för alla medarbetare elever, lärare och övrig personal att växa och utvecklas.

Men boken är inte så specifik att den enbart talar till skolledare. Även de som leder ett äldreboende, en vårdcentral eller en arbetsförmedling är rektorer i någon mening. De har alla uppdraget att skapa bästa möjliga miljö för sina klienter och sin personal. Också till dem vänder sig denna bok.

Oscar Öquist är leg. psykolog och har mångårig erfarenhet av ledarutbildningar och organisationsutveckling. Han är författare bl.a. till böckerna Systemteori i praktiken konsten att lösa problem och nå resultat och Framgångsrikt ledarskap med systemteori mönster, sammanhang och nya möjligheter. På Carlsson Bokförlag utkom han senast med Tyst erfarenhet om intuition och sinnlighet i en teknikpräglad kultur (1991, 1995, 2003). Bosatt i Sverige och Portugal.
Ytterligare författare: Öquist, Oscar
Ytterligare designers: Kylhammar, Stina
Ytterligare designers: Sjöström, Eva