Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mat från Öland : klassiskt och modernt

Mat från Öland : klassiskt och modernt

Inbunden bok. Prolog Mat & Media. 2006. 112 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197623806
Titel
Mat från Öland : klassiskt och modernt
Författare
Olsson, Karin
Förlag
Prolog Mat & Media
Utgivningsår
2006
Omfång
112 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
178 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
470 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Arbetet började med en liten annons där vi efterlyste gamla öländska recept. Vi fick kontakt med några intresserade, men kom ganska snabbt fram till att det skulle bli ett ganska tunt häfte. Vi ville göra en riktig kokbok.

I »Mat från Öland« redogörs grundligt för hur man bäst tillreder öländska kroppkakor. Men här bjuds också på mer än 100 recept till, både klassiker som kropphuvud, ett torskhuvud fyllt med lever, till moderna grönsaksrätter som hämtat sin inspiration från Medelhavet - men råvarorna från Öland.

Vad är det som utmärker Öland i matsammanhang? Jo, att en stor del av de bästa svenska råvarorna kommer härifrån. Därför har vi valt att presentera recept - både gamla och nya - som utgår från dessa ädla råvaror.

Det finns en orsak till att Öland kallas för Nordens Provence. Här växer alla svenska bruna bönor. Den finaste löken odlas här. En stor del av midsommaraftonens färskpotatis är från Öland. De sötaste jordgubbarna har öländska rötter. Under senare år har öländsk sparris blivit en efterfrågad delikatess. Svensk vitlök har också ofta öländskt ursprung. Lägger man till fåren man stöter på runt om på ön, pumporna som pryder varje trädgård vid skördetid och landskapsfisken Kalmarsundsflundra, tonar bilden av ett landskap där mat betyder mycket fram.

För öländsk matkultur är inte bara kroppkakor, även om det knappast finns något mer genuint att sätta tänderna i.

Tidigare har vi skrivit kokboken »Mat från Afrika«, den första kokboken på svenska med afrikanska recept. I juli 2012 utkom boken "Renässansmat".