Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Här kommer Rune

Här kommer Rune

Inbunden bok Ax förlag. 1 uppl. 2014. 56 sidor.

Nära nyskick. Biblioteksinplastad med stämplar, annars utan anmärkning. Verkar oläst eller mycket varsamt läst. Rikligt färgillustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789163336447
Titel
Här kommer Rune
Författare
Karin Karlberg
Förlag
Ax förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
56 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
210 x 210 mm Ryggbredd 8 mm
Vikt
413 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Rune är en dalahäst som älskar äventyr och spaghetti carbonara. Han står på en rastplats och är litet uttråkad när två pojkar kommer förbi. Tillsammans ger de sig av, för att som Rune säger ?ta en tugga av livet?. De får uppleva ett hiskligt möte med en björn och de gör en utflykt till Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall, för Rune vill se hur det ser ut när vattnet fryser till is. Pojkarna vill titta på en slalomtävling men att stå i publiken är inget för Rune. Han anmäler sig till tävlingen och räknar med att vinna. Det blir inte så. Slalombackar är mycket branta, särskilt när man betraktar dem uppifrån, ska det visa sig. Slutligen ställer Rune upp i Vasaloppet, och med pojkarna på ryggen och de guldgula skidorna under hovarna tar han sig hela vägen från Sälen till Mora. Medan byarna passeras får Rune veta en hel del om historien bakom Vasaloppet och om Gustav Vasa. I Mora blir det kalas och pojkarna återförenas med familjen. Boken avslutas med en faktadel. ?Här kommer Rune är en rolig bok? (Maj Gustavsson, BTJ nr 10) Ytterligare författare: Karlberg, Karin Ytterligare illustratörer: Hudak, Michal