Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Samtal i trädgården : hos konstnärer, scenografer, författare, musiker, landskapsarkitekter ...

Samtal i trädgården : hos konstnärer, scenografer, författare, musiker, landskapsarkitekter ...

Inbunden bok Norstedts. 2012. 320 sidor.

Mycket gott skick. gränsande till nära nyskick. Onamnad och mycket försiktigt läst. Pärmar i stort sett utan hanteringsspår.. Rygg i nyskick, ingen snedläsning och en inlaga utan blädderspår. "Rökfri".

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789113029627
Titel
Samtal i trädgården : hos konstnärer, scenografer, författare, musiker, landskapsarkitekter ...
Författare
Karin Berglund
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2012
Omfång
320 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
197 x 248 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
1270 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Karin Berglund, en av Sveriges främsta trädgårdsförfattare, har nu kommer med den bok hon så länge planerat att skriva. Här presenteras ett trettiotal kultur­personligheter och deras syn på trädgården som idé och hur det blev i verkligheten.

Vem vill inte ha en trädgård som Pippi Långstrumps?
Idén att intervjua och skriva om konstnärer, landskapsarkitekter, musiker, författare och andra med skapande yrken och deras trädgårdar, föddes efter framgången med Lust och fägring. Den kom ut i början av 1990-talet och sedan dess har sålt i över 50 000 exemplar. Här presenteras nu ett trettiotal kulturpersonligheter och deras syn på trädgården som idé och hur det blev i verkligheten.

Det är en bok att läsa, men den skickliga fotografen Karin Berglund har också på sitt omisskännliga sätt fångat växterna, trädgårdarna och deras skapare på bild. ”Människan är ju ändå det intressantaste i en trädgård och alla är olika.”

Bland de medverkande finns författaren Göran Greider, konstnären Thèrèse Reuterswärd, kulturhistorikern Ronny Ambjörnsson och många fler.
Genom samtalen hamnar fokus på vitt skilda saker i de olika trädgårdarna: allmängiltiga och nyttiga, speciella och tankeväckande - allt efter person och yrke. Konstnärernas syn på färg, form och struktur; författarna som känner av och registrerar; Nobelfestens blomsterarrangör som älskar det ömtåliga och förgängliga i det växande och landskapsarkitekten som vill överraska och bryta mot asketiska regler för god smak.

Karin Berglund kan det mesta om blommorna, växterna och träden. Hon är en nyfiken och lyhörd samtalspartner och inte minst en skicklig berättare. De olika avsnitten har sitt eget tema - allt från en mörk hemlig trädgårdslund till en solig blåklocksblommande äng i Dalarna.