Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Venezuela och drömmen om ett nytt Amerika

Venezuela och drömmen om ett nytt Amerika

Häftad bok. Murbruk förlag. 2006. 114 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9197636002
Titel
Venezuela och drömmen om ett nytt Amerika
Författare
Kalle Holmqvist
Förlag
Murbruk förlag
Utgivningsår
2006
Omfång
114 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
147 x 197 mm
Vikt
141 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Venezuela är ett land i förändring. Sedan 1998 pågår "den bolivarianska revolutionen", uppkallad efter 1800-talets frihetshjälte Simón Bolívar. Venezuela och drömmen om ett nytt Amerika är den första svenska bok som handlar om den bolivarianska revolutionen. Frilansjournalisten Kalle Holmqvist berättar om de partier som sitter i regeringen och de sociala rörelser som trycker på regeringen underifrån. Om den kontroversielle och frispråkige presidenten Hugo Chávez. Om landets historia och om vad som ledde fram till 1990-talets vänstervåg. Om fackföreningsrörelsen och försöken att införa en ny ekonomi. Men också om det gamla samhället, som lever kvar sida vid sida med det nya. Som gjorde en misslyckad statskupp 2002 och som inte gett upp hoppet om att stoppa den politiska utvecklingen.

"Den som hittills förlitat sig på vad dagstidningarna rapporterat garanteras mer nyanserade kunskaper om Venezuela, och Chávez, efter att ha läst Holmqvists bok." (Karavan)

"I sin nyligen utkomna bok gör Kalle Holmqvist det hittills bästa försöket att genom intervjuer, elementära fakta och personliga reflexioner ge en allmän presentation av den pågående processen." (Clarté)

"En tunn och lätt handbok om den bolivaranska Republiken Venezuela eller en nyckel till att försöka förstå Venezuelas samhällsförändring." (Tidningen Latinamerika)

"Språket är enkelt och de korta kapitlen ger en bra förståelse för ämnet. Den är lättförståelig, lättläst och intressant, så det fåtal timmar det tar att läsa de 114 sidorna i den lilla boken är klart värda besväret." (Uttryck)

"Den blandning av ABC-bok och debattbok som Holmqvist presterat gör den läsvärd, speciellt som Holmqvist till skillnad från referensböckerna (den mest kända är Richard Gotts In the shadow of the liberator) tar upp en rad sidospår som säkert intresserar en svensk vänsterpublik: kvinnorörelsen och kampen för sexuellt likaberättigande i landet." (Flamman)

"Efter att ha läst igenom den drygt hundrasidiga Venezuela och drömmen om ett nytt Amerika har jag i princip endast en invändning mot boken: att jag inte själv har skrivit den. Köp den! Läs den! Och låt dig fascineras av ett folk som i en tid av krig och barbari fortfarande vågar tro att en annan och bättre värld är möjlig. (Tvärdrag)

"Jeg anbefaler boka på det sterkeste" (Rødt, Norge)

"Den fyller ett tomrum i den idag ganska sparsamma litteraturen om Latinamerika En faktaspäckad och innehållsrik bok även om den bara är på drygt 100 sidor." (Folket i Bild/Kulturfront)

"Kalle Holmqvist har skrivit en läsvärd introduktion om ett land som hamnat i världens fokus på senare år. Holmqvist kan skriva, är kunnig och lagom engagerad." (Stockholms fria tidning)