Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Livstider : kvinnoliv på 1900-talet

Livstider : kvinnoliv på 1900-talet

Häftad bok Stockholms universitet. 1 uppl. 2009. 218 sidor.

Nära nyskick. stämplad inuti av biblioteket. Portot gäller oavsett antal böcker. - Några av den nya kvinnoforskningens främsta företrädare beskriver i den här boken hur enskilda liv formas av och själva formar den tid man lever i. Författarnas forskargärning har sträckt sig över tid och rum. Bokens kapitel sträcker sig på samma sätt över kontinenter och årtionden. Dess tema är kvinnors livshistorier, både den som beskriver mötet mellan det enskilda livet och samhällens historia och den egna berättelsen. Vi får möta svenska, vietnamesiska och tanzaniska levnadsöden. Författarnas egna levnadsöden är en del av skildringarna. Boken är en plädering för den humanistiska samhällsforskningen, som tar människan som utgångspunkt för en förståelse av samhället. Den visar också hur historia med utgångspunkt i kvinnors liv och villkor inte är någon specialhistoria utan angår alla.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187792434
Titel
Livstider : kvinnoliv på 1900-talet
Författare
Kajsa Sundström - Rita Liljeström - Annika Johansson - Inga Elgqvist-Saltzman - Gunilla Carlstedt - Gunilla Bjerén
Förlag
Stockholms universitet
Utgivningsår
2009
Omfång
218 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
310 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Några av den nya kvinnoforskningens främsta företrädare beskriver i den här boken hur enskilda liv formas av och själva formar den tid man lever i. Författarnas forskargärning har sträckt sig över tid och rum. Bokens kapitel sträcker sig på samma sätt över kontinenter och årtionden. Dess tema är kvinnors livshistorier, både den som beskriver mötet mellan det enskilda livet och samhällens historia och den egna berättelsen. Vi får möta svenska, vietnamesiska och tanzaniska levnadsöden. Författarnas egna levnadsöden är en del av skildringarna. Boken är en plädering för den humanistiska samhällsforskningen, som tar människan som utgångspunkt för en förståelse av samhället. Den visar också hur historia med utgångspunkt i kvinnors liv och villkor inte är någon specialhistoria utan angår alla.