-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127097841
- Titel
- Om livet före döden
- Författare
- Nevander Friström, Lena
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 14 x 216 mm Ryggbredd 140 mm
- Vikt
- 291 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om livet före döden är en tankebok som diskuterar vad som faktiskt är viktigt i livet. Utifrån sina erfarenheter som terapeut, möten med många människor på olika nivåer inom arbetslivet och inte minst mycket personliga erfarenheter, diskuterar författaren hur vi hanterar våra liv. Hon menar att vi kanske måste börja tänka om, lära oss ta ansvar för våra liv, skaffa oss nya värderingar innan det är för sent - innan döden hinner ifatt oss. Grundläggande är vikten av att vi lär oss ta ansvar för vad vi säger, vad vi gör och hur vi lever våra liv. Att försöka skärskåda sin egen värderingsbakgrund och få upp ögonen för vilka förklaringsmodeller vi många gånger gömmer oss bakom är en aspekt av denna process. En annan sida av arbetet är att ärligt analysera sina målsättningar, sina valmöjligheter och de alternativa lösningar vi ställs inför. Åter en annan aspekt är att ta ansvar för sin kropp och sin hälsa, att lära sig lyssna på vad kroppen faktiskt säger oss innan det är för sent. När vi tar både livet och oss själva på allvar i denna ständigt pågående process kan vi nå fram till insikt och mogenhet - vi kan bli regissör för vårt eget liv. Om livet före döden vill få oss att öppna ögonen för vårt eget ansvar för vad som är viktigt. Boken kan ses som ett underlag för en ständigt pågående diskussion. Som i sina tidigare böcker vinnlägger sig författaren om ett direkt och omedelbart tilltal. Tonen är mycket personlig och många gånger en aning polemisk.
Natur & Kultur 1 9789127097841 -
Döden genom vatten
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 334 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127087996
- Titel
- Döden genom vatten
- Författare
- Ruth Rendell
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 334 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 235 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 375 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ismay Sealand är övertygad om att hennes yngre syster Heather har mördat deras styvfar Guy. Antagandet är rimligt. Det var Heather som med uttryckslös min och blöt klänning ledde Ismay och deras mor till badrummet där de hittade Guy drunknad i badkaret. Var det ett olycksfall eller hade Heather gjort det för att skydda Ismay från Guys sexuella inviter? Tolv år senare blir Ismay lämnad av sin pojkvän Andrew för en rik, ung kvinna ur bättre kretsar. Ismay är förtvivlad men samtidigt rädd att Heather ska mörda igen för att hämnas henne. Hon bestämmer sig för att berätta om sina misstankar för Edmund, Heathers blivande man. Sedan blir hon tveksam. Tänk om det ändå var ett olycksfall och Heather är oskyldig? Då hittas Andrews nya kvinna mördad i en park ... På sitt brutala, lågmälda sätt väver Rendell skickligt ihop vitt skilda människors liv. Och för var och en har hon ett passande, drabbande öde i beredskap som svar på frågan om mord någonsin går att rättfärdiga. Originaltitel The Water is Lovely Översättning Ulla Danielsson
Natur & Kultur 1 9789127087996 -
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2010. 280 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374937
- Titel
- Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.
Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.
Hur har det blivit så?
Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.
Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar.
Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen!
Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.
Ordfront Förlag 1 9789170374937
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn