Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ovan trädtopparna : berättelser om att lära sig läsa och fortsätta läsa

Ovan trädtopparna : berättelser om att lära sig läsa och fortsätta läsa

Inbunden bok

Nyskick. BTJ | 2016 | Pappband. Nära nyskick Fint antikvariskt skick. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) | 191 s. | 9789170187988 | | Språk: Svenska | Ämnesord: Läsvanor | ------ Mer info: Antologi med ett 40-tal berättelser om att lära sig läsa och att fortsätta läsa men också om att inte kunna eller inte längre vilja. Den äldsta berättaren är 93 år, den yngsta 2. Att läsningen berör på ett personligt plan vittnar varje berättelse om - att vara genomsyrad av bokstäver, ana språkets rymd och att läsa serier, talböcker eller bara digitalt. Läsningen och läsförmågan påverkar det vardagliga livet och vem man upplever sig vara.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170187988
Titel
Ovan trädtopparna : berättelser om att lära sig läsa och fortsätta läsa
Författare
Anne-Marie Körling
Förlag
BTJ Förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
191 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
130 x 200 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Ett barn pussar Alfons Åberg på kinden, en lärare högläser för sina elever, en läsare vänder åter till sina litterära vänner på ålderns höst. Det handlar om att läsa – för att man vill, måste eller kan – oavsett förutsättningar. Den äldsta är 93 år, den yngsta är 2. En mångfald röster berättar i Ovan trädtopparna om att vara genomsyrad av bokstäver, ana språkets rymd, om att läsa serier, talböcker och att enbart läsa digitalt. Eller att sitta under ett köksbord och upptäcka att man kan läsa sagorna alldeles själv. Detta är också en bok om att inte kunna läsa och att inte vilja kunna. Eller inte hinna med annat än kurslitteraturen. Att läsa för att man måste. Att kunna läsa är en demokratisk rättighet, därför är Ovan trädtopparna livsviktig läsning, för alla. Boken vill väcka samtal, reaktioner och diskussioner. Anne-Marie Körling har ställt frågor om läsning som ingen gjort förut – förutom läsminnen rymmer berättelserna delar av livsöden. Anne-Marie Körling är under 2015–2017 Sveriges Läsambassadör på uppdrag av Kulturrådet. Följ henne på www.lasambassadoren.se och i podden Läsa för livet. Hon fick Svenska Akademiens svensklärarpris 2006 och har tidigare gett ut bland annat Undervisningen mellan oss samt har en pedagogisk blogg www.korlingsord.se