Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Oscar Waos korta förunderliga liv

Oscar Waos korta förunderliga liv

Pocketbok Bonnier Pocket. 2009. 358 sidor.

Mycket gott skick. Boken är en snabb, rolig och streetsmart skildring av andra generationens invandrare i USA och av Dominkanska republikens blodiga historia under diktatorn Trujillo - Dominikanska republikens egen Sauron.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789174290530
Titel
Oscar Waos korta förunderliga liv
Författare
Junot Diaz
Förlag
Bonnier Pocket
Utgivningsår
2009
Omfång
358 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
199 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Oscar är inte som andra dominikanska män. Han är fet, ful och utstött, han är livrädd för flickor och blir skräckslagen vid tanken på att han kommer att dö som oskuld. Till familjens förtret lägger han all tid på rollspel och fantasyberättelser: hans högsta önskan är att bli en dominikansk J.R.R. Tolkien. Oscars olycka beror på fukú, förbannelsen som har förföljt hans familj i generationer, från Dominikanska republiken till New Jersey, och orsakat död och splittring. Men en dag får Oscar nog. Oscar Waos korta förunderliga liv är en mångbottnad berättelse om Oscar, hans rebelliska syster Lola och den vilda modern Belicia, samt om släktens vedermödor under diktatorn Trujillo; Dominikanska republikens egen Sauron. Med detaljrikedom och kunskap har Diaz skrivit en vass roman som rör sig över flera generationer och livsöden. "... Oscar Waos korta förunderliga liv” är rasande rolig och historiskt intressant ..." Sydsvenskan"'Oscar Wao' är en makalöst bra bok." Dagens Nyheter"... en oavbrutet underhållande och omtumlande upplevelse, en oförglömlig historielektion och en gripande familjesaga – och ett språkäventyr som inte liknar något annat." Svenska Dagbladet