Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
I Hitlers tjänst - Traudl Junge berättar om sitt liv

I Hitlers tjänst - Traudl Junge berättar om sitt liv

Historiska Media, 2003. Inbunden med skyddsomslag. 251 sid + 8 s/v fotosid. Format 22*14,5 cm. I fint skick. Portovikt 510 g.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9189442725
Titel
Hitlers tjänst : Traudl Junge berättar om sitt liv
Författare
Junge, Traudl
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2003
Omfång
251 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
518 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Traudl Junge var blott 22 år och drömde om en karriär som dansös då hon fick sitt livs chans: att bli Adolf Hitlers sekreterare. Från 1942 till Hitlers självmord i bunkern i april 1945 fanns hon alltid vid hans sida. Det var Traudl Junge som renskrev Hitlers tal och brev till och med hans testamente.

Omedelbart efter krigsslutet hamnade Traudl Junge i rysk, senare amerikansk, fångenskap innan hon kunde återvända till sin familj i München. 1947 skrev hon ned sina upplevelser från tiden i den nazistiska maktapparatens närhet. I detta unika självbiografiska dokument framställs Hitler som en lågmäld och sympatisk människa. En bild som radikalt skiljer sig från den gängse bilden av den psykiskt instabile diktatorn.

Texten har bearbetats och kommenterats av den österrikiska journalisten Melissa Müller på grundval av personliga samtal mellan henne och Traudl Junge.

Texten har bearbetats och kommenterats av den österrikiska journalisten Melissa Müller på grundval av personliga samtal mellan henne och Traudl Junge.

Melissa Müller (född 1967) är frilansjournalist och skriver för tyskspråkiga kultur- och nyhetstidskrifter. Hennes bok Das Mädchen Anne Frank väckte stort internationellt uppseende då den utkom 1998.