Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dödens änglar : den sanna historien om världens mest fruktade kriminella MC-gäng

Dödens änglar : den sanna historien om världens mest fruktade kriminella MC-gäng

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2008. 433 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137133300
Titel
Dödens änglar : den sanna historien om världens mest fruktade kriminella MC-gäng
Författare
Julian Sher - William Marsden
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2008
Omfång
433 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Så blev Hells Angels fruktade världens över
Dödens änglar är historien om hur Hells Angels gått från att vara ett gäng utstötta, men ”frihetsälskande” outsiders på motorcykel i Kalifornien på 50-talet, till att bli USA:s största kriminella exportvara. Om hur de blev ett av världens mest sofistikerade och fruktade kriminella nätverk. Idag finns det cirka 2 500 fullvärdiga Hells Angelsmedlemmar i 25 länder. Och om hur de inspirerat och stått som förebilder för en global, starkt hierarkisk mc-gängskultur.Fakta lika spännande som en thriller
Hur har HA kunnat expandera så kraftigt? Varför lyckas polisen endast undantagsvis stoppa dem? Varför ansluter man sig till en sådan organisation där utträde kan betyda döden? De grävande journalisterna William Marsden och Julian Sher har skrivit en viktig och modig bok. För första gången har polisutredningar ställts samman från USA, Canada, Australien, Holland och Skandinavien och resultatet har blivit en extrem berättelse om droghandel, utpressning, rån, våld, starka hierarkier, högerextremism och hat.
 Författarna har intervjuat poliser som levt som infiltratörer inne i organisationen. Här berättar de för första gången öppet om verkligheten innanför och skräcken de upplevde. Dödens änglar är en fascinerande men skrämmande skildring av en sluten värld med helt egen moral, lagar och regler.
 ”En skarp analys av varför denna mc-organisation blivit en besvärande angelägenhet för oss alla, från tonårsmamman i förorten till finansmäklaren inne i stan”, skriver National Post.
 Dödens änglar låg etta på bestsellerlistan i Canada, den har vunnit pris som bästa faktabok, och har översatts till många språk.Författare:
William Marsden är erfaren reporter för The Gazette i Montreal. Han har vunnit flera nationella och internationella priser för sin journalistik, bland annat två National Newspaper Awards. Julien Sher är författare till flera böcker, bland annat bestsellern Until You´re dead. Han har dessutom vunnit priser som producent för dokumentärfilmer på CBC, samt arbetat med undersökande journalistik på New York Times.