Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Två enkelsängar i Rom och andra noveller

Två enkelsängar i Rom och andra noveller

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 283 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Nitton noveller. Den första skriven i tidig tjugoårsåldern, den sista något år efter att författaren fyllt fyrtio. Nitton historier som arrangerats i en fiktiv kronologi följer novellernas återkommande huvudpersoner från ungdom till medelåldern. Om kärlek. Om förälskelsens berusning, dess obeständighet och snedsteg. Om småstadsmänniskans utanförskap i storstadens välorganiserade kaos.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789137126173
Titel
Två enkelsängar i Rom och andra noveller
Författare
John Updike
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2008
Omfång
283 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Noveller av en mästareJohn Updike är en av USA:s främsta romanförfattare och en ständig kandidat till Nobelpriset. Många anser dock att han är som allra skickligast i det lilla, begränsade formatet. Han är en novellens och historiettens mästare.
 För det mesta behöver han bara ett litet fåtal rader för att göra läsaren bekant med en ny miljö, en ny intrig och en ny uppsättning huvudpersoner.
 Den här boken presenterar ett urval berättelser av den unge novellisten Updike. Han skrev den första när han var i tjugoårsåldern och den sista när han var lite över fyrtio. De har alla tidigare publicerats i olika amerikanska tidningar och tidskrifter.
 Berättelserna behandlar ämnen som äktenskap och kärlek, förälskelsens berusning och obeständighet, snedsteg och skilsmässor, småstad och storstad och inte minst småstadsmänniskans främlingskap i storstaden. Alltsammans skärskådat med Updikes skarpa blick för detaljer och för mänskliga svagheter.

John Updike, född 1932, är en av vår tids mest betydande amerikanska författare. Bland hans viktigaste böcker märks romanerna om Haren, Harry Angstrom, en oöverträffad skildring av USA under 1900-talets andra hälft.
 Bland hans senare romaner kan nämnas Gertrud och Claudius, Småstadsliv och Terroristen.

”Det Amerika som skildras i de här novellerna är nog det fria och ohämmade land vi minns. Men det är språket i all sin fruktbarhet och rikedom som är Updikes verkliga hemland.”

Cynthia Ozick i The New York Times