Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den gode tolken

Den gode tolken

Pocketbok Albert Bonniers Förlag. 2007. 329 sidor.

Gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100115678
Titel
Den gode tolken
Författare
John le Carré
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
329 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
111 x 178 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
187 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Bruno Salvador – eller Salvo som hans vänner och fiender kallar honom – är son till en irländsk katolsk missionär och hans kongolesiska älskarinna. Uppvuxen på en missionsstation i Kongo och senare på ett katolskt barnhem i England är han nu, vid tjugoåtta års ålder och bosatt i London, en högt kvalificerad och ofta anlitad tolk vid rättegångar och internationella konferenser. Han lever också i ett olyckligt äktenskap med den glamorösa men svekfulla Penelope, en ung vit medelklasskvinna på väg att göra en lysande journalistkarriär.
 Men Salvo lever ett dubbelliv. Hans specialkunskaper i kiswahili och östafrikanska språk har gjort honom hett eftertraktad hos den brittiska underrättelsetjänsten. Därför kommer det knappast som någon överraskning för honom när han en kväll plötsligt blir ivägkallad på ett mycket konfidentiellt uppdrag åt en avdelning inom underrättelsetjänsten.
 Tidpunkten kunde knappast varit lämpligare. Just den här dagen har Salvos liv ställts på sin spets. Medan han på ett sjukhus agerat tolk åt en döende man från Rwanda, har han blivit upp över öronen förälskad i den vackra kongolesiska sjuksköterskeeleven Hannah.
 Tack vare det brittiska underrättelseväsendet får Salvo nu möjlighet att under fyrtioåtta timmar fly undan världen medan han reder upp sitt liv och gör sig beredd att lämna Penelope. Vad han emellertid inte vet är att den nationellt betydelsefulla uppgift han står inför också kommer att undergräva hans egen dubbla kulturella identitet och få den att falla sönder.
 Tillsammans med underrättelsetjänsten planerar ett brittiskt konsortium ett politiskt och militärt övertagande av ett av världens mest mineralrika områden: östra Kongo, det område där Salvo själv – och Hannah – har sina rötter. En operation som kan sätta hundratals, kanske tusentals liv i fara. Det blir Salvo som får avgörandet i sin hand och som måste bestämma sig för var han har sina lojaliteter: ska han förråda sig själv, Hannah och det kongolesiska folket eller ska han förråda sina uppdragsgivare? Den trägne odlaren (2001), stor framgång både som bok och film, var en resa in i Afrikas mörkaste hjärta. Om detta Afrika, som slits isär av makthungriga politiker, blodtörstiga krigsherrar och rovgiriga multinationella bolag, handlar också hans nya roman, Den gode tolken.