Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den ihålige mannen

Den ihålige mannen

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2001. 299 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100575208
Titel
Den ihålige mannen
Författare
John Dickson Carr
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2001
Omfång
299 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
149 x 231 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
471 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Ingår i Bonniers Kriminalklassiker. Originalet utkom på svenska 1964.Båda morden var lika oförklarliga, lika förnuftsvidriga – doktor Fell och hans vän överintendent Hadley stod inför en mördare som inte bara tycktes behärska konsten att göra sig osynlig utan också måste vara lättare än luften.
 Pålitliga vittnen hade sett en maskerad man på väg upp till professor Grimauds våning. Man hade hört ett skott och funnit professorn död – men hans baneman var spårlöst försvunnen. Och dörren till rummet var låst inifrån!
 Det andra mordet, det på Cagliostro Street, verkade ännu mer övernaturligt. Den maskerade mannen dödade sitt offer på öppen gata, det fanns tre vittnen till den saken – men ändå blev han inte sedd av en levande själ. Och det fanns inga fotavtryck i snön!
 Doktor Fell stod inför ett utomordentligt förvirrande och gåtfullt problem.
 Det här är en roman som på ett mycket listigt och läsvärt sätt blandar övertro, vampyrer och omöjliga brott och där författaren sedan segervisst förklarar allt och skingrar de övernaturliga slöjorna i slutet av boken. Här finns också doktor Fells berömda föreläsning om det slutna rummet – ”The Locked-Room-Lecture” – där han går igenom de olika möjliga omöjligheter, slutna rum-trick och andra försvinnanden som står en författare av detektivromaner till buds.
 På 1980-talet skedde en omröstning bland internationella deckarkännare och -kritiker om vilken som var världens bästa låsta-rummet-roman. Den ihålige mannen fick nästan dubbelt så många röster som den roman som kom på andra plats.*”...ett bravurnummer...” (H-K Rönblom, Aftonbladet)”För egen del betraktar jag utgivandet av Den ihålige mannen som något av det viktigaste som hänt på den svenska deckarfronten på mången god dag. Förvisso en av årets höjdpunkter!” (Jan Broberg, Kvällsposten)”...en av alla tiders stora pusselklassiker...” (Johan Wopenka, Stora mordboken)