Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tvång

Tvång

Inbunden bok. Kikkuli Förlag. 1 uppl. 2019. 65 sidor.

Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Kolla i barnkammaren. I Kalle och Lisas hylla finns det kanske något av intresse. Sök på min genre: barnböcker. Du får fler böcker för samma porto.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188195821
Titel
Tvång
Författare
Johansson, Mats
Förlag
Kikkuli Förlag
Utgivningsår
2019
Omfång
65 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 215 mm Ryggbredd 8 mm
Vikt
242 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Berättelsen Tvång är en ungdomsbok som handlar om tvångstankar/tvångshandlingar. Berättelsen fyller ett viktigt behov och grundbudskapet är att det är viktigt att ha någon att prata med om detta svåra, som också är belagt med så mycket skamkänslor.

Huvudpersonen heter Lina och har det jobbigt, men får fint stöd av sina föräldrar. Berättelsen handlar om Linas känslor inför samt själva besöket hos en kurator. Slutet ger hopp.

Utdrag ur boken:

– Du är så otroligt stark, Lina. Och du ska veta att du inte är ensam. Du skulle bli förvånad om jag sa hur många som kommer hit av samma skäl som du. Men de flesta blir hjälpta av behandling, även om det tar tid. Det är en bra början att berätta! Vi människor borde definitivt prata mer om hur vi mår inuti. Kan du tänka dig att fortsätta komma till mig? frågade Linda.

Författaren beskriver på ett trovärdigt sätt den skam och de ambivalenta tankar Lina känner och hur hon kastas mellan hopp och förtvivlan inför att kunna bli botad. Språket är okomplicerat och lätt att förstå. Dock innehåller berättelsen inte någon lösning på problematiken. Ämnet är viktigt och budskapet i boken är att det hjälper att våga prata med någon om sina problem. Då spricker trollet. Tvång är en läsvärd bok.

Publiceras i BTJ-häftet nr 24, 2019.
Lektör Agneta Willans