Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Allmänt och hemligt : en introduktion till offentlighets- och sekretesslagstiftningen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789176789506
Titel
Allmänt och hemligt : en introduktion till offentlighets- och sekretesslagstiftningen
Författare
Johan Höök
Förlag
Iustus
Utgivningsår
2017
Omfång
86 sidor
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska
Baksidestext
Offentlighetsprincipen är en grundsten i den svenska förvaltningen. Genom att få tillgång till allmänna handlingar ska medborgarna och media kunna kontrollera hur myndigheter sköter sina uppgifter. I denna bok beskrivs det grundläggande regelverket i tryckfrihetsförordningen för hur handlingar blir allmänna.

Utvecklingen under de senaste årtiondena har inneburit stora förändringar av den offentliga förvaltningen. Allt mer av handläggningen sker elektroniskt. Allt mer av offentliga förvaltningsuppgifter är utlagda på entreprenad till privata utförare. Lagstiftningen har inte alltid hunnit med att hantera denna utveckling. I boken beskrivs vilka konsekvenser exempelvis ett överlämnade av förvaltningsuppgifter till privata utförare får ur offentlighetshänseende.

Sekretessregleringen i offentlighets- och sekretesslagen innebär också begränsningar av tillgången till uppgifter. Boken innehåller en grundläggande genomgång av när sekretess gäller för uppgifter i allmänna handlingar.