Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kaprifolium och andra noveller - Översättning Cilla Johnson
Kaprifolium och andra noveller - Översättning Cilla Johnson Kaprifolium och andra noveller - Översättning Cilla Johnson Kaprifolium och andra noveller - Översättning Cilla Johnson Kaprifolium och andra noveller - Översättning Cilla Johnson Kaprifolium och andra noveller - Översättning Cilla Johnson
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9174860100
Titel
Kaprifolium och andra noveller
Författare
Johan Borgen
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
1979
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 216 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
334 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Pojken klättrar upp i kaprifolspaljén på huset och fastnar där, bedövad av blomdoften. Han känner sig som fisken i garnet, han kan och vill inte göra sig fri, han blir kaprifol.
Barns upplevelser kommer igen i ytterligare ett par noveller. Andra handlar om mötet mellan två, som i Älska mig bortom min bristande barndom, där kärleksupplevelsen gör en personlighet hel igen.Eller som i Stjärnan, där Hon går sin väg därför att hon upptäckt att Han bara använt henne som en väg till barndomen. Borgen kan vara allvarlig och lyrisk, ironisk och skämtsam, realistisk och socialt anklagande. Intensiteten i novellerna ger en alldeles speciell läsupplevelse.
Översättning: Cilla Johnson.

"I Borgens noveller smälter djuppsykologi och gestaltning samman i ibsensk symbolik. Han utgår ofta från en konkret situation, men ger snart allmängiltig och arketypisk innebörd. Att detta för det mesta sker så osökt, är ett av bevisen på hans skicklighet/.../Frågan, den ibsenska ödesfrågan, kan ställas så: är det möjligt att hänge sig åt längtan efter det absoluta, utan att samtidigt förneka livet? Den typiska Borgen-novellen är ett slags psykodrama, men den rymmer också humor och mänsklig värme."

Göran Lundstedt i Sydsvenska Dagbladet 29/5 1979