Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma

Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma

av

Pocketbok. Bonnier Pocket. 2014. 247 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish

5 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789174294293
Titel
Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma
Författare
Joanna Drevinger
Förlag
Bonnier Pocket
Utgivningsdatum
20140812
Omfång
247 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
190 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Från flygande Jakob till pulled pork I Matnostalgi tar vi en promenad längs minnenas allé. Vi minns 70-talets nasi goreng och pizza quattro stagioni, 80-talets quiche och kassler, tar en sväng via 90-talets jättemuffins och 00-talets långkok och surdegsbröd för att landa i ett 2010-tal där vi gärna fotar och lägger ut våra måltider på Instagram och maler eget högrev till fredagsburgaren. Matnostalgi är en bok om oss svenskar och vårt förhållande till mat under de senaste årtiondena; vad vi ätit, hur och vilka trender och influenser vi hoppat på. Sedan det glada 70-talet har det hänt väldigt mycket och idag kan vi mycket mer om vad vi äter - och som det trendkänsliga folk vi är testar vi gärna nya influenser. Från att ha varit en ren nödvändighet är mat nu, mer än någonsin, något vi använder oss av för att visa vilka vi är. Boken innehåller även en omfattande receptdel med tidstypiska recept för varje årtionde samt en hel del mer eller mindre viktiga listor. "... får smaklökarna att minnas såväl diverse udda smaksensationer från förr som det häftiga med mikrovågsugn. En bok med befriande avsaknad av glassiga kokboksbilder." M Magazine