Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
ETT ÅR AV MAGISKT TÄNKANDE

ETT ÅR AV MAGISKT TÄNKANDE

Nyskick. Atlas 2007- Pocket, 254 sidor. Förlagsny. NYSKICK:. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173893091
Titel
Ett år av magiskt tänkande
Författare
Didion, Joan
Förlag
Bokförlaget Atlas
Utgivningsår
2007
Omfång
254 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
109 x 178 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
140 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är kvällen före nyårsafton 2003. Joan Didion och hennes make sedan 40 år, John Gregory Dunne, har kommit tillbaka från sjukhuset där deras enda dotter, Quintana, ligger i koma svävande mellan liv och död. De har precis satt sig för att äta middag när John plötsligt drabbas av en massiv hjärtinfarkt och dör.

Ett år av magsikt tänkande är Joan Didions försök att förstå den tid som följde: veckor och sedan månader, som vände upp och ner på alla de föreställningar jag någonsin haft om döden ... om sorg, om hur människor handskas eller inte handskas med det faktum att livet tar slut, om hur ytlig den mentala hälsan är och om livet självt.

Joan Didion är en av USA:s främsta samtida författare. Hennes senaste böcker på svenska är romanen Lagt kort och essän Kalifornien min historia. Hon belönades 2005 med National Book Award för Ett år av magiskt tänkande. Hon bor i New York.

"Ett år av magiskt tänkande är på många sätt en ljus bok, fast skriven i det största mörker. En saga om lycka, skriven efter lyckans slut. Didion är en skönhet och en stjärna bakom mörka solglasögon. Hennes romaner och reportage har gjort henne till en av de största inom amerikansk samtidslitteratur...Didion har sagt att hon ville skriva en rå bok, men hennes stilistiska fingertoppskänsla, häpnadsväckande väl överförd till svenska av Ulla Danielsson, gör texten till en skönhetsupplevelse. Den coola, exakta prosan ger en sorts behärskad elegans åt sorgen." Aftonbladet

"En fantastisk bok, som jag inte visste hur väl jag behövde... lika trösterikt vacker som välgörande saklig." Dagens Nyheter