Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Spionen som svek. Berättelsen om min far.

Spionen som svek. Berättelsen om min far.

Inbunden bok. Norstedts. 2009. 238 s. Inbunden.

Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113021232
Titel
Spionen som svek : berättelsen om min far
Författare
Joachim Volckerts
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2009
Omfång
238 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
461 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Jag vill berätta om min fars, Albert Volckerts, starka hat mot nazismen. Här finns även mina egna minnen från krigets Hamburg men framför allt handlar boken om min fars utveckling - uppväxt som han var i en starkt auktoritär, konservativ och förmögen Hamburgfamilj - mot ett allt större risktagande i kampen mot nazismen. Vi får även en initierad skildring av den stora terrorbombningen av Hamburg där min far deltog i räddningsarbetet.

I Spionen som svek ges djupa inblickar i de tyska försöken att påverka den allierade opinionen. Hur Albert blir agent för amerikansk underrättelsetjänst, för Hitlerkritiska krafter inom det tyska armékommandot samt för den svenska säkerhetspolisen. Han för Gestapo och den tyska säkerhetstjänsten bakom ljuset och lyckas få uppdrag att spionera på svensk vapenindustri. Väl i Sverige uppsöker han den svenska säkerhetspolisen och lyckas att i samarbete med dem riva upp ett nazistiskt spionnätverk i Sverige. Hans viktigaste uppdrag var att spionera på Bofors nya kanon och dess eventuellt sensationella målsökande granat samt vilka kontakter Bofors hade med Storbritannien och USA.
Albert har även i uppdrag att skapa en internationell marknad för judiska diamanter stulna från i koncentrationsläger mördade judar. En sådan sändning anländer till Sverige och stjäls av min far när Tyskland väl förlorat kriget. Han har även i uppdrag att utforska de svenska försöken med atomsprängning samt att spionera på Zarah Leander för att eventuellt kidnappa henne tillbaka till Tyskland.
I boken avslöjas att hon hade en judisk älskare som var nära vän till mina föräldrar. Albert Volckerts utvandrar efter kriget till USA där han i olika sessioner underkastas förhör av CIA för sitt spionage samt utsätts för försök att enrollera honom till CIA för arbete mot Sovjetunionen. Ett svart stråk i denna till synes osannolika levnadsberättelse är Alberts svek mot många och envar, inte minst mot sin fru och sina barn."
Joachim Volckerts