Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Julius Caesar : mannen, soldaten, tyrannen

Julius Caesar : mannen, soldaten, tyrannen

Inbunden bok Lind & Co. 1 uppl. 2008. 440 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lind & Co, 2008. 440 s. Förlagsinbunden med skyddsomslag. Mycket bra skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185801152
Titel
Julius Caesar : mannen, soldaten, tyrannen
Författare
J.F.C. Fuller
Förlag
Lind & Co
Utgivningsår
2008
Omfång
439 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
166 x 235 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
937 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Julius Caesar har ända sedan renässansen ansetts vara en hjälte. Däremot framställs han inte med samma aktning i klassiska källor. Det råder inget tvivel om att Julius Caesar var en enastående person, men i sin biografi Julius Caesar mannen, soldaten, tyrannen påpekar J.F.C. Fuller att han främst var enastående i sin hänsynslösa äregirighet, sin enorma våghalsighet och sitt skoningslösa tyranni. De egenskaperna gjorde honom till den härförare han var, snarare än hans militära skicklighet. Caesar vann bländande segrar, men begick även förskräckliga misstag. Han var ständigt tvungen att ta sig ur besvärliga situationer som hade uppstått genom hans egna bristfälliga bedömningar. Det onödiga kriget i Alexandria och den till synes oförberedda erövringen av Gallien är några av de många exempel Fuller ger i boken. Genom att berätta historien om Julius Caesar lyfter Fuller också fram ett spännande sekel ur den romerska historien. Med hjälp av kartor och diagram över Caresars fälttåg, slag och vapentillgångar ger Fuller liv åt hans krig, arméer, utrustning och metoder. Genom sitt imponerande omfång är Julius Caesar en biografi som framgångsrikt klargör hur de militära, politiska och ekonomiska aspekterna av det romerska imperiet lyckades skapa en man vars namn för oss kommit att bli synonymt med absolut makt. Den brittiske generalmajoren J.F.C. FULLER (18781966) har genom att förena historisk kompetens med militärt kunnande blivit känd som författare till flera militärhistoriska klassiker, däribland De avgörande slagen samt Pansarkrig. Han var specialist på just pansarkrigsföring och anses vara en av initiativtagarna till stridsvagnen.