Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vintersystrar

Vintersystrar

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2015. 314 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Recensions-ex stämpel i nedre snittet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127142633
Titel
Vintersystrar
Författare
Jesper Weithz
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2015
Omfång
314 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 195 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
442 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad är ett helt livs systerskap värt? Mer eller mindre än drömmen om ett bättre liv? Och går det att tina upp en relation som frusit sönder?
Amina och Lollo har alltid funnits där för varandra, ända sedan de började brevväxla som elvaåringar. De växer upp i skilda Stockholmsförorter i ett Sverige som långsamt vittrar sönder. Runt dem finns trasiga vuxna, brustna band bakåt och dålig sikt framåt.
De är systrar, de är varandras trygghet när världen omkring dem är obegriplig och svår.
De är också sjuksköterskor på samma arbetsplats. Men när Amina inleder en relation med en gift överläkare, samtidigt som Lollo engagerar sig mot dåliga arbetsförhållanden på sjukhuset, hotas vänskapen. Både privata och politiska lojaliteter står på spel i det drama som utspelar sig i ett bottenfruset Stockholm.
Jesper Weithz romandebuterade 2012 med den kritikerrosade Det som inte växer är döende, en existentiell thriller om vårt samhälles sårbarhet. Han är formgivare och journalist, har varit med och startat Expo och klimatmagasinet Effekt och är kulturredaktör på Flamman.

Sagt om VINTERSYSTRAR:
"Varje scen, episod, möte och beskrivning rymmer en tidsdiagnos. Det är en värld där människorna vänt sig inåt, institutionerna lagts ner och skolorna släppt ansvaret. Envar lämnas ensam med sitt eget trauma men också i sin framgång. /.../ Men där finns en motkraft; pakten mellan Vintersystrarna, kamratskapet mellan Amina och Lollo, bandet som självklart knyter samman Teheran och Stockholm. Kalla det kärlek eller solidaritet. /.../ Jesper Weithz skriver med hjärta, vrede och intelligens."
Stefan Jonsson, Dagens Nyheter

"Jesper Weithz har skrivit en viktig roman och det på ett språk som stannar kvar länge hos läsaren. /.../ [Om] en klass som retirerat in i vanmakt, som tvingats in i destruktiv tystnad och där existensen på ett plan hela tiden utspelar sig i ett slags limbotillstånd. Det är mycket skickligt beskrivet. Den förlamande instängdheten finns där hela tiden medan berättelsen lägger sitt mörka pussel. De etiska och politiska slutsatserna blir det upp till läsaren att dra. Det är just precis så det ska vara."
Kristian Lundberg, Aftonbladet
 

Pressröster om DET SOM INTE VÄXER ÄR DÖENDE:

»Det är en mycket mörk roman, svart sugande och samtidigt helt sannolik. Till bokens många förtjänster hör att de båda huvudpersonerna inte görs till figuranter i en samtidssatir. I stället blir de mänskliga bland andra människor, iscensätter en tänkbar politisk verklighet som existentiellt drama.«
Dagens Nyheter

» en intelligent uttänkt bladvändare som vill få läsaren att tänka till.«
Aftonbladet

»Jesper Weithz har skrivit en effektiv roman och ställer en mycket obehaglig diagnos på risksamhällets psykologiska konsekvenser.«
Svenska Dagbladet

»Jesper Weithz står för en av höstens starkaste debuter med en isande existentiell thriller om hur livet splittras när de minst anar det, om en familj som reser till São Paulo för att söka sjukvård men plötsligt brakar livet ihop.«
Metro

»Först vill jag dock välkomna en ny författarbegåvning En lågintensiv, pulserande och faktiskt mycket vacker bok om livet på randen av avgrunden Det är helt enkelt en strålande, mogen debut, full av kloka iakttagelser och starka bilder, från de små porträtten och interiörerna till det globala perspektivet Jag lägger ifrån mig boken med både en ångestrysning och en känsla av optimism inför den svenska samtids- och framtidsromanen. Inför det litterära berättandet, inför kraften och trösten som vi bara kan hämta där.«
Expressen
 Jesper Weithz skriver med hjärta, vrede och intelligens.

Stefan Jonsson, Dagens Nyheter