Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Jakten på ubåt 864 - Nazitysklands sista försök att vinna kriget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188243065
Titel
Jakten på ubåt 864 : Nazitysklands sista försök att vinna kriget
Författare
Jerome Preisler - Kenneth Sewell
Förlag
Fischer & Co
Utgivningsår
2016
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
146 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Samtidigt som de allierade under andra världskrigets slutskede ryckte fram på alla fronter, pågick i det tysta en strid som skulle få stor betydelse för krigets utgång. Under den frusna havsytan utanför Norges kust befann sig den tyska ubåten 864 på väg till Malaysia på hemligt uppdrag.

Vintern 1944 tvingades tyska och japanska trupper ständigt tillbaka av de allierades framryckningar. Slutet tycktes ofrånkomligt om det inte vore för en vågad och desperat plan från den tyska försvarsledningen. En ubåt med ledande vetenskapsmän tillsammans med den mest avancerade tyska försvarstekniken skulle skickas till Asien. Med hjälp av detta skulle Japan kunna återupprätta sin kontroll över luftrummet i Stilla havet och avleda de allierade tillräckligt länge för att tyskarna skulle hinna omgruppera och bättre förbereda sig inför försvaret av hemlandet.

Vad de inte kände till var att engelsmännen tillsammans med den norska motståndsrörelsen blivit underrättade om planen och gjorde allt de kunde för att stoppa den. Engelsmännen bombade tyska örlogsbaser, men förgäves. U864 lyckades smita ut till havs där den brittiska ubåten HMS Venturer väntade på den. I en katt-och-råtta-lek, djupt under havsytan, utkämpades ett slag som skulle gå till krigshistorien. För första gången i marin krigföring lyckades en ubåt sänka en annan i undervattensläge. Vraket delades i två delar och ingen ur besättningen överlevde.