Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Omställningen : tio år som kommer att förändra världen

Omställningen : tio år som kommer att förändra världen

Häftad bok. Leopard Förlag. 1 uppl. 2016. 207 sidor.

Nyskick. Känns härligt nyskickig.
Oläst ex.

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173436847
Titel
Omställningen : tio år som kommer att förändra världen
Författare
Ergon, Jens
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
207 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
260 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Paris den 12 december 2015. Världens länder klubbar igenom historiens första globala klimatavtal. Avtalet markerar ett omvälvande skifte. Men skiftet är inte världsdelarnas förtjänst utan inleddes redan före Paris, långt bortom förhandlingsrummen. Flera faktorer har samverkat, men en sticker ut: under de senaste åren har förnybar energi blivit ekonomiskt slagkraftig.

Samtidigt gungar marken under fossilbranschen. I USA går koljättarna i konkurs. I arabvärlden har solenergi blivit billigare än olja. I Europa utmanar nya produktionssätt de traditionella kraftbolagen. Om klimatlöftena ska realiseras kommer 80 procent av alla fossila tillgångar bli värdelösa. Omställningen är ett krig där tusentals miljarder dollar står på spel.

Enligt forskarna återstår i bästa fall 10 år för att vända den globala utsläppskurvan och nu avgörs hur mycket varmare jorden blir. Därefter krävs ett mirakel för att rädda världen från en klimatkatastrof.

Under det kommande decenniet tecknas konturerna av en ny era. Vad är det egentligen för värld som följer efter den fossildrivna kapitalismen? Bara en sak är säker: det kommer att se annorlunda ut efter omställningen. Mycket annorlunda.

Jens Ergon arbetar som vetenskapsjournalist på Sveriges Television. Han har gjort en rad uppmärksammade reportage och dokumentärer och har i flera år följt klimatfrågan på nära håll. Omställningen är hans första egna bok.

"Jens Ergons redogörelse är kanske det sannaste sättet att spegla klimatfrågan idag, med djup förtvivlan om tiden som håller på att rinna ut och ändå med viss hoppfullhet då det finns saker som går snabbare än väntat."
- Åsa Romson, fd klimat- och miljöminister (MP)

"Det är härligt att se en bok som inte bara beskriver klimatförändringarnas katastrofrisker utan också de njutbara möjligheterna att både undgå resursuttömning och klimatförändringar genom att använda vad utvecklingen av förnybar energi nu erbjuder. Jens Ergon gör möjligheterna tydliga. Men vi hinner inte vänta på politiska beslut eller att gamla energibolag ställer om, det är tyvärr lika tydligt. Detta är en utveckling som några enstaka länder, många företag och ännu fler individer både kan och behöver leda."
- Tomas Kåberger, professor i industriell energipolicy, Chalmers tekniska högskola (MP)

"En imponerande översikt av klimatomställningens utmaningar och möjligheter världen över. Boken förenar en fängslade berättelse med en suverän överblick och initierad analys. Den är väsentlig för alla som vill förstå eller bidra till den pågående klimatomställningen."
- Björn-Ola Linnér, Professor i Tema Miljöförändring samt vid Centrum för klimatpolitisk forskning vid Linköpings universitet

"Det är lika mycket allmänbildning som en emotionell resa att läsa Jens Ergons Omställningen. Det är en kolsvart, hoppfull och livsviktig beskrivning av vår tids ödesfråga. Läs den. Nu. Omställningen är en kamp mot klockan."
- Karin Stenmar
Miljö-och klimatchef Folksam

"Jens Ergon, till vardags reporter på SVT:s Vetenskapens värld, har elegant, på endast 200 sidor, lyckats täcka in mycket av det viktigaste som hänt på klimatområdet, både politiskt, forskningsmässigt och kulturellt." - effekt

Ytterligare medarbetare:
Författare: Ergon, Jens
Designers: Wangel Weithz, Jesper