Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
BÖNOR • ÄRTOR • LINSER
BÖNOR • ÄRTOR • LINSER BÖNOR • ÄRTOR • LINSER BÖNOR • ÄRTOR • LINSER BÖNOR • ÄRTOR • LINSER BÖNOR • ÄRTOR • LINSER BÖNOR • ÄRTOR • LINSER

BÖNOR • ÄRTOR • LINSER

Inbunden bok – FÖRLAGSNY! – Natur & Kultur. 2015. 123 sidor.

Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Det finns få råvaror som är så mångsidiga som baljväxter. Ta en kartong knastertorra gula ärtor. Mitt i vintern kan de bli till frasig falafel, en härligt murrig soppa eller en grönskande plåt med krispiga, söta ärtskott. Bönor, ärtor & linser griper sig an legymer i alla former: färska, frysta och torkade. Det lagas pakora, georgisk kidneyböngryta med valnötter, pizza på kikärtsmjöl, snabba linssoppor och friterade brasilianska acarajés fyllda med räkor, jordnötter och koriander. Här finns också smakrika tofugrytor, currys och chilis. Lätta gratänger, kryddiga röror och faktiskt oemotståndliga stuvade gröna ärtor.


• Dessutom får du världens förmodligen bästa recept på hummus och en grundkurs i tofutillverkning på egen hand. Både av traditionellt snitt på sojabönor och en burmesisk variant, klar på 15 minuter.


• Det mesta i boken är naturligt vegetariskt, resten är lätt att veganisera men kan också kompletteras med kött och fisk för den som vill.


• Jenny Damberg är journalist och författare. Hon bor växelvis i Stockholm och på landet utanför Norrtälje. Bönor, ärtor & linser är hennes första kokbok. Jenny går i god för att vem som helst kommer lyckas med de här rätterna, eftersom hon själv har gjort det.


/ "Att lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt."

MatMagasinet. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127143548
Titel
Bönor, ärtor & linser
Författare
Jenny Damberg
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratu
Utgivningsår
2015
Omfång
123 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
185 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
550 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det finns få råvaror som är så mångsidiga som baljväxter. Ta en kartong knastertorra gula ärtor. Mitt i vintern kan de bli till frasig falafel, en härligt murrig soppa eller en grönskande plåt med krispiga, söta ärtskott. Bönor, ärtor & linser griper sig an legymer i alla former: färska, frysta och torkade. Det lagas pakora, georgisk kidneyböngryta med valnötter, pizza på kikärtsmjöl, snabba linssoppor och friterade brasilianska acarajés fyllda med räkor, jordnötter och koriander. Här finns också smakrika tofugrytor, currys och chilis. Lätta gratänger, kryddiga röror och faktiskt oemotståndliga stuvade gröna ärtor.


Dessutom får du världens förmodligen bästa recept på hummus och en grundkurs i tofutillverkning på egen hand. Både av traditionellt snitt på sojabönor och en burmesisk variant, klar på 15 minuter.


Det mesta i boken är naturligt vegetariskt, resten är lätt att veganisera men kan också kompletteras med kött och fisk för den som vill.



Jenny Damberg är journalist och författare. Hon bor växelvis i Stockholm och på landet utanför Norrtälje. Bönor, ärtor & linser är hennes första kokbok. Jenny går i god för att vem som helst kommer lyckas med de här rätterna, eftersom hon själv har gjort det.




"Att lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt."
MatMagasinet


"Är du på jakt efter enkla recept på mångsidiga råvaror? Då är detta kokboken för dig."
Expressen Söndag


"Sen vill jag typ äta allt i den här boken. Alltså: friterad pasta!"
Hej Regina, Elle Decorations
Att lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt.
MatMagasinet
Ytterligare författare: Damberg, Jenny
Ytterligare fotografer: Ekblom, Ulrika