Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
En bön för de stulna

En bön för de stulna

av

Pocketbok. Bonnier Pocket. 1 uppl. 2015. 245 sidor.

Mycket gott skick. Under tio år intervjuade Jennifer Clement en rad mexikanska kvinnor: fruar till kartellmedlemmar, kvinnliga fångar och gömda kvinnor. "Jag behöver kanske slå ut dina tänder, sa mamma. När jag blev äldre gnuggade jag gul och svart tusch på den vita emaljen så att tänderna såg ruttna ut. Det finns inget som är mer motbjudande än en snuskig mun, sa mamma. Min mamma sa att delstaden Guerrero höll på att bli som ett kaninbo fullt av hålor där små flickor låg och tryckte. När någon hörde en stadsjeep närma sig, eller så en svart prick i fjärran, eller två eller tre svarta prickar, sprang alla flickor till sina hålor."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

22 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789174294927
Titel
En bön för de stulna
Författare
Jennifer Clement
Förlag
Bonnier Pocket
Utgivningsdatum
20151013
Omfång
245 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
143 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Stor internationell uppmärksamhet, om unga kvinnor i ett Mexiko få känner till Nu ska vi göra dig ful, sa mamma. Hon visslade. Jag såg i spegeln hur hon förde kolbiten över mitt ansikte. Det är ett vidrigt liv, viskade hon. Det bästa man kan vara i Mexiko är en ful flicka. En bön för de stulna är berättelsen om Ladydi Garcia Martínez. Hon bor på mexikanska landsbygden, på en liten kulle, omgärdad av drogkarteller som odlar opium på fälten runt omkring, illegal invandring och ett polisväsende som inte går att lita på. Hennes hem är en by nära det som en gång i tiden var ett glamoröst Acapulco. Livet är tufft för Ladydi och de andra flickorna i byn. Mödrarna är hårdhudade men livrädda och papporna har rymt. Ständigt får de alla vara på sin vakt, ett grymt hot om kidnappning hänger över dem. Och en dag händer det. En kraftfull bil med knarkkartellens män beordrar den vackraste lilla flickan in i bilen och lämnar byn. Ladydis berättelse är inspirerad av en verklighet som gäller för många flickor och kvinnor i dagens Mexiko men som inte många känner till. En värld där flickor försöker likna pojkar så länge det är möjligt för att inte kidnappas och säljas, och där polisen är lika farliga att kontakta som de kriminella. En rakbladsvass och djupt berörande roman skildrat med ett vackert och poetiskt språk."In Mexico today women are stolen off the street or taken from their houses at gunpoint. Some women never return home from their work place, a party or from walking to the corner. They are all young and poor and pretty" Jennifer Clement "...en oavlåtligt engagerande berättelse som tar tag i läsaren från allra första meningen och inte släpper greppet ens när sista punkten är satt." - Svenska Dagbladet