Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Genus och religion

Genus och religion

Inbunden bok Natur & Kultur . 2009. 212 sidor.

Mycket gott skick. rester av nderstrykninar med blyerts kan förekomma några sidor, bortklippt namnteckning, i övrigt mkt fint ex; Beskrivning av hur maktsrukturer och könsroller har byggts upp i islam, kristendomen, hindusimen men också inom new age.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127116429
Titel
Genus och religion
Författare
Jeanette Sky
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsår
2009
Omfång
212 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
415 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den svenska utgåvan är fackgranskad, kommenterad och försedd med ett förord av Medeleine Sultán Sjöqvist, teol dr och universitetslektor vid Teologiska institutionen, Uppsala universitet. Genus och religion behandlar de stora världsreligionerna ur ett genusperspektiv. Här visas hur maktstrukturer och könsroller byggts upp av patriarkala religions- och rättssystem, både inom kristendomen, islam och hinduismen, men också inom new age där det är kvinnan som blir heligförklarad. Den traditionella underdåniga roll som kvinnan har tilldelats behandlas, liksom mannens inrutade och låsta roll i religionernas värld. Boken är tänkt som en introduktion för grundkurser på högskola och universitet och kan användas av religionsvetare, blivande religionslärare och genusvetare. Originaltitel: Kjønn og religion Översättning Malin Ericson