Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Medan körsbärsträden blommar : om sorgen efter förlusten av ett barn

Medan körsbärsträden blommar : om sorgen efter förlusten av ett barn

Inbunden bok MBM Förlag. 1 uppl. 2013. 223 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Några märken från hantering på skyddsomslaget. Pärmen är lite snedläst. I övrigt i väldigt fint skick.

När du handlar böcker av mig:

* Enhetsfrakt 62 kronor innebär alltid att jag skickar ditt paket spårbart med Schenker. Du får ett försändelsenummer och kan följa paketets väg. Ansvar ingår ifall paketet, mot förmodan, skulle skadas/försvinna.

* Enhetsfrakt innebär att du kan köpa flera böcker av mig samtidigt och den totala frakten blir ändå 62 kronor. Jag har många annonser på Bokbörsen; både facklitteratur, skönlitteratur och kurslitteratur.

* Om du köper en enstaka pocketbok kan det vara mera prisvärt att skicka som vanligt brev med Postnord. De flesta vanliga pocketböcker kan skickas för 44 kr i porto (dvs upp till 250 g, enligt Postnords priser fr o m januari 2020).

* Om du hellre vill att jag skickar med Postnord: skicka ett meddelande till mig i samband med ditt köp. Fraktkostnaden korrigerar jag då på din faktura.

* Jag packar alltid böckerna noga så att de når dig i samma skick såsom beskrivet i annonsen. Jag skickar böckerna inom två vardagar.

* Om du undrar över något: skicka ett meddelande till mig, jag brukar svara samma dag.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186505400
Titel
Medan körsbärsträden blommar : om sorgen efter förlusten av ett barn
Författare
Jeanette Neij
Förlag
MBM Förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
223 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 213 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
400 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lukas blev nio dagar och två timmar.

Det finns för alltid ett Före och ett Efter. Hur överlever man förlusten av sitt barn?

Hur ser sorgen ut? Vad händer med oss i sorg? Hur reagerar omgivningen och hur önskar vi sörjande att den skulle reagera? Att läsa andras berättelser om att mista ett barn och om att uppleva sorg hjälpte mig att famla mig fram i mörkret. Det fanns andra som upplevt samma smärta, som överlevt och till och med börjat leva igen. Det fanns tröstande ord, igenkänning och bekräftelse på att mina reaktioner var normala. Därför vill jag också berätta.

Men min berättelse är även en mörk skildring av kampen för att återfå tilltron på livet genom en bebis till. Vad händer då när bebisen uteblir? När kroppen sviker och blöder, när graviditeterna en efter en slutar med missfall?

Medan körsbärsträden blommar är en bok om sorgen efter att förlora ett barn - ­livet som försvann just när det hade börjat. Om vägen fram till ett annat liv till slut som fortsätter, trots allt.

För varje såld bok går ett bidrag till Spädbarnsfonden som verkar för stöd till föräldrar som förlorat sitt barn.

När det otänkbara händer. När ett liv försvinner. Ens eget barns liv. Som förälder är det omöjligt att fullfölja tanken på hur det skulle vara att mista sitt barn. Det finns ingen beredskap för det som väntar och inget förmildrande i upplevelsen.

Den vardag som funnits, med man och två barn, rik fritid och fin aktiv vänskap, sopades bort av sorg. Min son var död, hur skulle jag kunna leva? Meningslösheten.

Att skriva var ett sätt att andas i sorgen. Orden blev ett försök till försoning för att jag inte kunde skydda honom från döden.

För mig är livet för alltid indelat i ett Före och ett Efter. I mitt Efter är saknaden efter min mellanpojke en del av livet. Den går inte över och läks inte av tiden. Jag kan i dag skratta, glädjas och leva men blir aldrig den som jag var. Men vem är det?
Den som man var?

Den vardag som återigen finns, med man och två barn i livet, jobb, rik fritid och fin aktiv vänskap, är inte självklar. Tack för den och för det jag har.

Jeanette Neij är frilansjournalist med ett förflutet som anställd inom dagspress, tidskriftsbranschen och Utrikesdepartementet. Sedan tolv år arbetar hon på uppdrag åt en rad olika tidningar, tidskrifter, myndigheter och verk. Hon har även arbetat som frilansjournalist från utlandet, bl.a. under en längre resa i södra Afrika och under två år i New York.

Som statsvetare och journalist författar hon rapporter och reportage, artiklar och skrifter - uttryck som räcker långt, men inte till allt. Inte till att beskriva det otänkbara. Medan körsbärsträden blommar är hennes första bok.

"Denna bok fyller ett tomt hål vad gäller sorg; den skrikande sorgen, livssorgen, sorgearbetet, skulden och alla om som måste hanteras vid sorg (och olyckor). Boken beskriver på ett mycket starkt sätt hur fysisk sorgen är och hur outhärdlig den är. Boken är utlämnande och personlig, utan att för den skull vara alltför privat. Samtidigt tror jag att på grund av att författarinnan vågar - och orkar - vara så pass personlig som hon är så blir boken just så unik som den är.

[...]

Boken rekommenderas varmt - inte bara till sörjande föräldrar utan till hela deras omgivning, till barnkliniker och intensivvårdsavdelningar där man vårdar svårt sjuka barn och till offentliga instanser - inte minst Försäkringskassan. Att sorgearbete är ett tungt 24/7-arbete som inte är avklarat på några veckor är viktig kunskap."

Ur bokens efterord av Ann Edner, barnläkare och neonatolog, överläkare vid Uppsala Barnsjukhus, tidigare vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Recensioner och reaktioner på boken:

"Det är en oerhört stark bok som kommer att vara ett stöd inte bara för drabbade utan även för anhöriga, vänner och kolleger för att förstå hur sorgeprocessen fungerar."

(Tidningen Journalisten)

"Det är lättläst och rörande, sorgligt och välskrivet. Ärligt och öppet."

(LitteraturMagazinet)

"Jag tycker alla borde läsa den här boken oavsett om man har drabbats av samma fruktansvärda sorg, av missfall, har någon i sin närhet som har råkat ut för detta eller inte har det. För det finns så mycket man kan lära sig av Jeanette Neijs berättelse."

(Litteraturbloggare Anette Blomqvist, LitteraturMagazinet)

"[A]lla [borde] läsa den; det är helt enkelt en berättelse som gör att man förstår så mycket mer än vad man gjorde förut."

(Litteraturbloggare Eleni Schmidt, LitteraturMagazinet)

"Det är en stark bok Jeanette Neij har skrivit. Gripande och utmanande på samma gång. Ett vet jag efter läsningen och det är att jag måste vara mer varsam själv inför den som bär på en sorg. Hurdan den än ser ut och vilka uttryck den än tar sig."

(Tidningen Dagen)

"Jeanette Neij beskriver övertygande hur tungt det är att leva i sorg."

(Sundsvalls Tidning)

"[D]en här författaren kan verkligen skriva. Och själva berättelsen är oerhört stark och gripande. Jag satt med tårar i ögonen flera gånger. Och den gick rakt in i hjärtat. Så jag kan verkligen rekommendera den här boken."

(Bokbloggare Britt-Marie Kullin)

"En fantastiskt fin och välskriven bok som jag tycker att alla ska läsa."

"En helt fantastisk bok!! Så igenkännande rakt igenom. Den borde alla läsa!"

(Kommentarer om boken på Spädbarnsfondens Facebooksida)
Ytterligare författare: Neij, Jeanette
Ytterligare illustratörer: Neij, Jeanette