Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Skogsbröder : den väpnade kampen i Litauen mot Sovjetockupationen

Skogsbröder : den väpnade kampen i Litauen mot Sovjetockupationen

Inbunden bok Bäckströms förlag. 2005. 340 sidor.

Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Juozas Luksa var själv en av dem som självuppoffrande men förgäves tog upp kampen mot de sovjetiska ockupationsstyrkorna 1944 och kämpade i de litauiska skogarna fram till början av 1950-talet. Förhoppningarna om västlig hjälp sveks redan i Jalta och i Potsdam 1945 – men det visste man inte i Litauen. Och framför allt: man kunde inte tro det. Gerillakrigets alla regelfria och skoningslösa vidrigheter skildras nära inpå livet och döden. Nöden och övergivenheten i Balticum kommer tätt in på läsaren. Berättelsen ter sig ibland som en mindre seriös äventyrshistoria, men ett utomordentligt förord samt en lika god och lättläst efterskrift sätter in allt i sina tragiska sammanhang. Boken har därför mycket att berätta. De ohyggliga illustrationerna kommer i flertalet fall från sovjetiska arkiv.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189394254
Titel
Skogsbröder : den väpnade kampen i Litauen mot Sovjetockupationen
Författare
Jauzas Luksa
Förlag
Bäckströms förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
340 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
155 x 230 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
650 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Juozas Luksa var själv en av dem som självuppoffrande men förgäves tog upp kampen mot de sovjetiska ockupationsstyrkorna 1944 och kämpade i de litauiska skogarna fram till början av 1950-talet. Förhoppningarna om västlig hjälp sveks redan i Jalta och i Potsdam 1945 – men det visste man inte i Litauen. Och framför allt: man kunde inte tro det. Gerillakrigets alla regelfria och skoningslösa vidrigheter skildras nära inpå livet och döden. Nöden och övergivenheten i Balticum kommer tätt in på läsaren. Berättelsen ter sig ibland som en mindre seriös äventyrshistoria, men ett utomordentligt förord samt en lika god och lättläst efterskrift sätter in allt i sina tragiska sammanhang. Boken har därför mycket att berätta. De ohyggliga illustrationerna kommer i flertalet fall från sovjetiska arkiv.