Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Pietros kök

Pietros kök

Inbunden bok. Bokförlaget Korpen. 1 uppl. 2002. 136 sidor.

Gott skick. Namnad på pärmens insida, i övrigt fin.Förlagets dekorerade kartonnage. ---Pietro Fioriniello tog med sig de bästa idéerna om god mat från sin mamma i Neapel. Dit hör de katedrala kraven på basvarorna: på olivoljan och vitlöken, tomaten och citronen, brödet och basilikan. Han skapade La Cucina Italiana, en liten kvalitetskrog vid Korsvägen i Göteborg, där gästerna förundras. Så gott! Så italienskt? Nej, inte bara. Pietro har snabbt tagit till sig det bästa i sitt nya hemland: marulken från fiskhamnen, ostronen från norra Bohuslän. Det händer att det smakar lingon om hans tiramisú. Jan Norming, prisad författare och kulturjournalist, har hängt i Pietros kök i mer än ett år. I denna matbok för lekfulla serverar han nu ett stort antal av Pietros tips och tankar, insvepta i italienska minnen och kulinarisk kulturhistoria. Knepen är allt annat än krångliga. Recepten inbjuder läsaren att fortsätta skapandet. Elisabeth Frang är matfotografen som lystrar till måltidens känsla, hellre än att strålkastarbelysa fiskskinnet. Hon var med när Pietro tog gasolköket under armen och gick till havs med sina vänner.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9173743224
Titel
Pietros kök
Författare
Norming, Jan
Förlag
Bokförlaget Korpen
Utgivningsår
2002
Omfång
136 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
470 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Pietro Fioriniello tog med sig de bästa idéerna om god mat från sin mamma i Neapel. Dit hör de katedrala kraven på basvarorna: på olivoljan och vitlöken, tomaten och citronen, brödet och basilikan.

Han skapade La Cucina Italiana, en liten kvalitetskrog vid Korsvägen i Göteborg, där gästerna förundras. Så gott! Så italienskt? Nej, inte bara. Pietro har snabbt tagit till sig det bästa i sitt nya hemland: marulken från fiskhamnen, ostronen från norra Bohuslän. Det händer att det smakar lingon om hans tiramisú.

Jan Norming, prisad författare och kulturjournalist, har hängt i Pietros kök i mer än ett år. I denna matbok för lekfulla serverar han nu ett stort antal av Pietros tips och tankar, insvepta i italienska minnen och kulinarisk kulturhistoria. Knepen är allt annat än krångliga. Recepten inbjuder läsaren att fortsätta skapandet.

Elisabeth Frang är matfotografen som lystrar till måltidens känsla, hellre än att strålkastarbelysa fiskskinnet. Hon var med när Pietro tog gasolköket under armen och gick till havs med sina vänner.