Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh

Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 240 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Namnteckning på försättsbladet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113023458
Titel
Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh
Författare
Jan Hedh
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2009
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
228 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
1392 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron! Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!"

Idag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans. Då är det läge för ännu en brödbok av Jan Hedh efter succén från 2004. Denna gång även med söta bröd.
Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett 80-tal bröd och knäckebröd, och nästan lika många kaffebröd.
Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter i munnen, lika fördömande är han mot allt som inte är äkta vara och han skräder inte orden i sina omdömen om det industritillverkade och konstgjorda: "… den smörja som kallas för vaniljkräm på många ställen och är kallrörd med modifierad stärkelse och vanillin och en massa andra hokus pokus-ingredienser som inte har ett dugg att göra med riktigt kokt vaniljkräm."
Inspirerad av sin barndoms bakverk, resor och möten med berömda bagare strör han anekdoter omkring sig om bakverk han njutit genom livet. Här möter vi en Jan Hedh på gott humör och med en härlig humor: "Italienskt bigabröd passar till all mat utom till surströmming, där jag vill ha norrländskt tunnbröd och snaps och kall öl."