Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Artikel är såld. Gör en sökning då det ofta finns flera exemplar av samma titel bland våra annonser. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Fil, fläsk och falukorv : [svenska mattraditioner genom tiderna]

Fil, fläsk och falukorv : [svenska mattraditioner genom tiderna]

Häftad bok. Historiska Media. 2 uppl. 2000. 124 sidor.

Förlagsfakta

ISBN
918893084x
Titel
Fil, fläsk och falukorv : [svenska mattraditioner genom tiderna]
Författare
Swahn, Jan-Öjvind
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2000
Omfång
124 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
220 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När etnologen Jan-Öjvind Swahn tar sig an matens kulturhistoria stiger lockande dofter från boksidorna. Fil, fläsk och falukorv är en översikt av den svenska mathistorien från stenålder fram till idag.

Författaren rör sig ledigt mellan de svenska landskapens specialiteter och traditioner. Spannmålsprodukter; fisk och skaldjur; grädde och ost; kött; öl och brännvin alla får de godbitar ur sin historia berättade.

Läsningen förgylls av ordspråk och talesätt som härrör från kokkonstens värld och vi får svar på frågor som
Vad är snömos?
Vad är det för ett skinn som det inte växer hår på?

Jan-Öjvind Swahn har arbetat vid en rad svenska och utländska universitet. Utanför de akademiska kretsarna har han blivit riksbekant genom sin medverkan i tv-program som Fråga Lund och Kvitt eller dubbelt.

Fil, fläsk och falukorv ingår i den kulturhistoriska serien Illustrerad historia som Historiska Media ger ut i samarbete med Kulturen i Lund.