Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Operation Oden : Jack Tanner i Norge 1940

Operation Oden : Jack Tanner i Norge 1940

Inbunden bok Historiska Media. 2009. 352 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789185873586
Titel
Operation Oden : Jack Tanner i Norge 1940
Författare
James Holland
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2009
Omfång
352 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 220 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
535 g
Språk
Svenska
Baksidestext
James Holland har skrivit en spännande och historiskt trovärdig roman om den katastrofala kampanjen i Norge 1940. Flera historiker har nyligen börjat skriva romaner, och bland dessa är Hollands en av de bästa.
Antony Beevor

Året är 1940 och Nazityskland har invaderat det neutrala Norge. Den brittiske kommandosoldaten Jack Tanner får ett topphemligt uppdrag - att eskortera tre norska officerare och en civilperson i säkerhet. Tanner vet inte vem den mystiske civilpersonen är, bara att han går under kodnamnet Oden och att han ska dödas ifall han riskerar att falla i tyskarnas händer. Snabbt inser Tanner att han till varje pris måste lyckas med sitt uppdrag eftersom Oden vet något som kan förändra utgången av andra världskriget på ett avgörande sätt. När de brittiska invasionsstyrkorna närmar sig norska kusten i mitten av april 1940 möter de hårt tyskt motstånd. Jack Tanner och hans kamrater ser hur egna fartyg lastade med viktig utrustning torpederas och sjunker. Han själv och den grupp han har befälet över tar sig helskinnade i land och ger sig upp i bergen i Lillehammertrakten.

James Holland har studerat historia vid universitet i Durham. Han har gett ut ett flertal böcker, bland annat debuten 2003 Fortress Malta: An Island under Siege, 1940-1943 och Together We Stand: North Africa 1942-1943 - Turning the Tide in the West som båda är historiska fackböcker. James Holland debuterade som skönlitterär författare 2004 med romanen The Burning Blue och 2006 kom A Pair of Silver Wings. Med Operation Oden presenteras James Holland för en svensk publik.