Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Finna själens styrka

Finna själens styrka

N&K. 2001. Inbunden med skyddsomslag. 295 sid. Bra skick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127080218
Titel
Finna själens styrka : Om människans sanna väsen och meningen med ett långt liv
Författare
James Hillman
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2001
Bandtyp
Inbunden
Vikt
450 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Åldrandet är ingen biologisk slump – inte heller ett fortskridande förfall. Att bli äldre är ett nödvändigt led i människans sökande efter sitt sanna väsen. De förändringar som hör åldrandet till – även de mest "pinsamma" krämpor – äger ett omistligt värde för vår själsliga utveckling. Kroppen orienterar sig nu inåt och nedåt. Ungdomens kurva är i stigande medan tyngdkraften sedermera tar över och det mesta börjar hänga: påsarna under ögonen, dubbelhakan, brösten… Detta "nedstigande" har en djupare innebörd. En gammal människa sover ofta dåligt och det är under nattens stillhet som hon kan stiga ned till skuggornas rike och lyssna till de döda. Denna förmåga är helt nödvändig för att bli en klok välgörare och bevarare av traditioner.

James Hillman spinner här vidare på tematiken i Själens kod. Människans sanna väsen ger sig ofta till känna genom en oro, en tvingande känsla att försöka besvara frågan: Hur blir jag den jag är? Efter ett hektiskt arbetsliv infinner sig en unik möjlighet att begrunda livets mening och förverkliga den livsuppgift som hör själen till. Denna strävan efter fördjupad insikt återupprättar den urgamla förbindelsen mellan hög ålder och visdom. Idag flyr vi undan varje tecken på åldrande genom motion, ungdomliga kläder och "lyftningar". Den gamla människan ringaktas medan vi högaktar gamla hus och antika möbler. Hillman kritiserar denna kulturella dubbelmoral med omisskännlig provokativ udd. Han framhåller vikten av att vi frikopplar åldrandet från döden. Ålderdomen tagen för sig, i sin egen rätt – utan metafysiska spekulationer kring döden – det är den verkliga utmaningen.

Översättning Per Rundgren

James Hillman är psykolog, forskare och jungiansk analytiker. Han är en uppskattad internationell föredragshållare och har skrivit mer än 20 böcker. Han har undervisat vid bl a Yale University och University of Chicago, därtill är han en av grundarna av "The Dallas Institute of Humanities and Culture". Efter att i tre decennier ha verkat i Europa är han nu bosatt i Connecticut, USA. Han är en originell nytänkare inom jungiansk psykologi och har vunnit många läsare såväl i USA och Sverige som i andra länder.
Natur och Kultur har tidigare givit ut Själens kod. Att söka sin natur och livsuppgift (1998).