Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Scharnhorst : ett slagskepps undergång

Scharnhorst : ett slagskepps undergång

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 2006. 282 s. Inbunden. Förlagsband med skyddsomslag. Gallrat biblioteksexemplar. 544 gram.

Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Mycket fint exemplar. Biblioteksutrustat (inplastat med stämplar, etiketter, kortficka, signummärkning etc). Oläst. Något gulnat boksnitt och några närmast obefintliga hanteringsspår, för övrigt i nyskick. Klockan halv åtta låg styrbordssidan redan under vatten och eldaren Helmut Feifer gled nedåt utefter däcket tills han stötte mot en 20 millimeters luftvärnskanon. Med en kraftansträngning lyckades han klänga sig fast. För varje andetag han tog kände han den kväljande och obehagliga stanken av krut och brinnande olja. Han var mörbultad och alla hans leder värkte. I öronen ljöd fortfarande skriken från de sårade och skadade, från alla de som lämnats kvar med sönderskjutna lemmar i gångar och i sjukinredningen. Runt omkring honom reste sig vågorna som svarta och sönderslitna klippväggar. Vinden var hård och iskall. Slagkryssaren Scharnhorst var skeppet som inte kunde sjunka. När hon i storm och mörker annandag jul 1943 sänktes av en överlägsen allierad styrka utanför Nordkap var det en stor seger för de allierade och en tragedi för den tyska marinen. Endast 36 ur besättningen på 1 986 unga män överlevde granatexplosionerna och det väntande iskalla havet. Jacobsens bok är spännande som en deckare, med en mästerlig skildring av slaget som det upplevdes från norskt, tyskt och brittiskt håll.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127111946
Titel
Scharnhorst : ett slagskepps undergång
Författare
Alf R. Jacobsen
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2006
Omfång
282 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 235 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
544 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Klockan halv åtta låg styrbordssidan redan under vatten och eldaren Helmut Feifer gled nedåt utefter däcket tills han stötte mot en 20 millimeters luftvärnskanon. Med en kraftansträngning lyckades han klänga sig fast. För varje andetag han tog kände han den kväljande och obehagliga stanken av krut och brinnande olja. Han var mörbultad och alla hans leder värkte. I öronen ljöd fortfarande skriken från de sårade och skadade, från alla de som lämnats kvar med sönderskjutna lemmar i gångar och i sjukinredningen. Runt omkring honom reste sig vågorna som svarta och sönderslitna klippväggar. Vinden var hård och iskall. Slagkryssaren Scharnhorst var skeppet som inte kunde sjunka. När hon i storm och mörker annandag jul 1943 sänktes av en överlägsen allierad styrka utanför Nordkap var det en stor seger för de allierade och en tragedi för den tyska marinen. Endast 36 ur besättningen på 1 986 unga män överlevde granatexplosionerna och det väntande iskalla havet. Jacobsens bok är spännande som en deckare, med en mästerlig skildring av slaget som det upplevdes från norskt, tyskt och brittiskt håll. Översättning Lennart Forsman