Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Familjens hälsokokbok : lagom nyttig vardagsmat
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174241082
Titel
Familjens hälsokokbok : lagom nyttig vardagsmat
Författare
Wismar, Jacob
Förlag
Bonnier Fakta
Utgivningsår
2010
Omfång
155 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
202 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
882 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Skapa plats för matglädje i ditt hem! Det är Jacob Wismars stående och högsta önskemål. Att laga sin egen mat gör automatiskt att vi äter bättre och hälsosammare och slipper få i oss en massa konserveringsmedel, sötningsmedel och artificiella färgämnen.Att laga maten ihop är dessutom ett kul sätt att vara tillsammans och ger barnen kunskap om vad det är vi faktiskt äter och var maten kommer ifrån.I Familjens hälsokokbok utgår Jacob ifrån sin egen familj och den mat de ställer på bordet hemma. Det är alltifrån traditionell ”familjemat” som spaghetti och köttfärssås och ugnspannkaka till lite mer spännande smaker som skaldjursrätter eller falafel. Framförallt handlar det om vanlig mat – vardagsmiddagen som ska stå på bordet klockan sex.Jacobs grundtanke är att mat ska vara riktig och hemlagad, det ska vara mycket frukt och grönsaker och det ska vara lagom nyttigt. Glass kan man äta på fredagen och godis på lördagen, och kakorna bakar man tillsammans, för matglädjen handlar inte bara om att äta.Viktigast är egentligen att ge maten lite tid. Skapa plats för vardagsmaten och gör köket till en glad och levande social yta.Pröva några av följande recept, och missa inte att göra din egen falukorv: Lax med fänkåls- och melonsallad, Matig Ceasarsallad, Silverkaka med sesamfrön och kokos, Scones med mörk choklad och valnötter, Hallonsorbet, Kardemummakaka med pumpafrön, Krämig blomkålssoppa, Rödbetsrakor med pepparrotskeso, Rostbiffsallad med äpple, vitkål och currydip, Saffransvåfflor, Lammstek med parmesanpotatismos och balsamicosky.