Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Harry Potter och hemligheternas kammare

Harry Potter och hemligheternas kammare

Inbunden bok. Tiden. 2000. 428 sidor.

Nyskick. Bokhandlar-prislapp å baksid..
Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den omåttligt stroppige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle?
De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwartseleven efter den andra. Är det Harrys fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker - Harry Potter själv?
Harry Potter och Hemligheternas Kammare (original Harry Potter and the Chamber of Secrets), (1998), av J.K Rowling, är den andra boken i serien om den unge trollkarlen Harry Potter. Boken filmatiserades 2002, se Harry Potter och Hemligheternas kammare (film).
Handling:
När Harry Potter ska återvända till sitt andra år på Hogwarts verkar det som om någon vill stoppa honom från att komma dit. En husalf som heter Dobby besöker honom och varnar honom, och Harry och Ron kommer inte in på perrongen där Hogwartståget väntar.

Till slut tar han sig ändå till skolan (med hjälp av Rons pappas flygande Ford Anglia), och inser snart varför någon ville stoppa honom. Svartkonstnären Salazar Slytherins arvtagare har nämligen öppnat Hemligheternas kammare och förstenar elever som inte tillhör renblodiga trollkarlsfamiljer. Harry misstänker sin ärkefiende Draco Malfoy, men resten av skolan misstänker Harry själv eftersom det visar sig att han är ormviskare.

Dessutom har författaren och "äventyraren" Gyllenroy Lockman tagit över jobbet som lärare i Försvar mot svartkonster efter Quirinus Quirrell. Till sist tar Harry med hjälp av Ron och Hermione reda på hemligheten bakom den mystiska Hemligheternas kammare.
J.K. Rowling, pseudonym för Joanne "Jo" Murray, född Rowling den 31 juli 1965 i Yate i Gloucestershire, är en brittisk romanförfattare, manusförfattare och filmproducent som är mest känd för fantasyromanerna om Harry Potter som sålts i mer än 450 miljoner exemplar världen över och översatts till 73 språk.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9188877213
Titel
Harry Potter och hemligheternas kammare
Författare
Rowling, J. K.
Förlag
Tiden
Utgivningsår
2000
Omfång
427 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
742 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den omåttligt stroppige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle?De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwartseleven efter den andra. Är det Harrys fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker - Harry Potter själv?De fantastiska berättelserna om Harry Potter har erövrat världen - och Sverige. Stora som små har drabbats av Harry Potterfebern och böckerna har sålt i över två miljoner exemplar bara i Sverige!