Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Revoir

Revoir

Inbunden bok. Journal. 2016. 244 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187939167
Titel
Revoir
Författare
Engström, J. H.
Förlag
Journal
Utgivningsår
2016
Omfång
244 sidor
Bandtyp
Klotband
Mått
225 x 280 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
1540 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”2004 gjorde jag boken Trying to Dance som formgavs av Patric Leo och utgavs av Journal. Sedan har den levt sitt eget liv, precis som böcker bör göra.
För mig är Trying to Dance inte bara en bok – bilderna som låg till grund för den är som ett eget bilduniversum. Fotograferandet då hade en befriande inverkan på mig som bildskapare. Jag bodde mestadels i New York, men även i Värmland och reste mycket i USA och Europa. Mentalt befann jag mig mellan världar, mellan verkligheter, mellan det urbana och det rurala. Jag befann mig också i en period då jag ifrågasatte och tvivlade på vad fotografin hade för betydelse och bäring för mig – egentligen. Den frihet jag så starkt upplevde i processen med Trying to Dance gav mig till stor del svaren på tvivlen och blev sedan kompassen i mitt fortsatta skapande.
Till en början var jag inte alls säker när jag tillsammans med Gösta Flemming på Journal, Patric Leo och Christian Caujolle diskuterade att återvända till Trying to Dance-negativen. Men när jag sedan började bläddra i negativpärmarna, som jag inte tittat i sedan boken kom ut, blev jag genast ivrig och fylld med lust – så mycket bilder och så många som inte kom med i Trying to Dance och så många nya kombinationer som slog emot mig. Det var då jag bestämde att vi skulle ge ut Revoir.
Revoir är en helt ny bok, en ombearbetning, ett återbesök till den där perioden mellan mitten av 90-talet och milleniumskiftet. Boken är gjord i nära och lustfyllt samarbete med alla jag arbetade med när vi publicerade Trying to Dance. Cirka två tredjedelar av bilderna är tidigare opublicerade.” / JH Engström