Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Att levandegöra döden. En antologi.

Att levandegöra döden. En antologi.

Sthm: Verbum, 2007. 224 s. + tryckt omslag.

Nära nyskick. Innehåller bl.a. "Döden - försummad och missförstådd del av livet", en intervju med Lennart Koskinen, Morton Narrowe "Om judendomen och döden", Abd ad Haqq Kielan "Om islam och döden", samt ett kapitel om buddism och reinkarnation. [3C]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789152631218
Titel
Att levandegöra döden : en antologi
Författare
Malmborg, Ingvar von - Silfving, Thomas
Förlag
Verbum
Utgivningsår
2007
Omfång
223 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
361 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Att levandegöra döden handlar om sorgbearbetning, lidande och död ur en rad olika synvinklar: psykologiska, filosofiska, religiösa, medicinska, existentiella och mänskliga.

Vi får möta tretton författare med olika erfarenheter och olika former av livsvisdom. Psykoterapeuten Elisabet Cleve talar om behandling av barn som förlorat en förälder. Johan Wretman redogör för experiment om nära-döden-upplevelser. En biskop, en imam och en överrabbin beskriver - från respektive religionsuppfattning - hur man bearbetar det oundvikliga genom berättelser och ritualer. Yvonne Marcus Meyer skildrar personligt sitt sökande runt reinkarnationsbegreppet, med anledning av exmakens bortgång. Martin Jonssons gripande sorgestycke handlar om en familj som upplöses när mamman dör i cancer. Och Kjell Kallenberg diskuterar livsåskådningens betydelse.

Denna antologi kan med fördel användas på utbildningar och för vårdpersonal, läkare, sjuksköterskor präster och diakoner som på olika sätt konfronteras med död och mänsklig sorg.

Ingvar von Malmborg är journalist, författare, opinionsbildare och kulturpolitiker. Han har som journalist medverkat i de flesta stora nordiska dagstidningar och en lång rad tidskrifter.

Thomas Silfving är psykoterapeut, författare, handledare och föredragshållare. Han har arbetat som privatpraktiserande psykoterapeut och som skolpsykolog, i vuxenpsykiatrin och i kriminalvården. Han har skrivit böcker i psykologi.