Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fest på våg. Menyer ombord från urtid till nutid

Fest på våg. Menyer ombord från urtid till nutid

Inbunden bok. Färgspelet Förlag. 2001. 199 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. 4:o. Stötmärken på pärmarnas övre hörn i övrigt är bok och skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127354234
Titel
Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
Författare
Nilsson, I
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2001
Omfång
199 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1434 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!

Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.

Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.

Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.

Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.

Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.

Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.