Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sveriges rötter : en nations födelse

Sveriges rötter : en nations födelse

Inbunden bok Bokförlaget Atlantis. 2005. 176 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En nations födelse Atlantis förl 176s 2005 ou Isbn 9173530476 såld av bibliotek Nära nyskick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9173530476
Titel
Sveriges rötter : en nations födelse
Författare
Ingmar Stenroth
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2005
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
377 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När börjar svenskarna uppleva att de inte endast bör var lojala mot kungen och prästen utan också mot varandra? Visst kan en sådan anda skönjas bland Gustav Vasas dalkarlar, Gustav II Adolfs knektar och Karl XII:s bussar. Men det är först som en kontrast till Gustav III:s patriotiska gester och piruetter som förutsättningarna skapas för en djupare gemenskap hos det svenska folket. Finland går förlorat i ett krig mot Ryssland år 1808-1809. Skulle också Sverige slukas av den ryska björnen? Situationen är desperat och tolv edsvurna män samlar krafterna i Stockholm för att försöka slita Sverige ur den främmande politiska och kulturella tvångströjan. Det gällde nu att spåra och utveckla de sociala, politiska och kulturella värden som kunde delas av alla svenskar. I sin nya bok ger Ingmar Stenroth en inblick i detta storartade pedagogiska projekt. Det skulle utvecklas till en folkrörelse. Det skulle leda till att en nation föds.