Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
MODERNA MÖBELKLASSIKER

MODERNA MÖBELKLASSIKER

ICA Bokförlag 2005. Illustrerat pappband. Stötta rygghörn.

Gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9153425197
Titel
Moderna möbelklassiker : guide för nyfikna
Författare
Ingegerd Jönsson - Agneta Liljedahl
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2005
Omfång
120 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
217 x 237 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
580 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Möbler angår alla
En lättläst bok om 1900-talets viktigaste möbler unika, tidlösa och ständigt lika efterfrågade. Här finns de beskrivna, kategori för kategori, de svenska och internationella möbler som blivit våra moderna klassiker. Läs om människorna bakom möblerna, geniala och spännande formgivare med en sällsam förmåga att skapa en design, som lyfter sig över det vanliga. Dagens unga designer som formger de möbler som kan bli framtidens klassiker finns också representerade.

Boken är upplagd så att varje avsnitt skildrar utvecklingen i kronologisk ordning, vilket ger en intressant inblick i hur olika stilar har avlöst varann. Alla formgivare presenteras i ett särskilt register och ett kapitel behandlar olika tillverkningsmaterial.

Det här är en bok för dig som är nyfiken på de möbler som brukar kallas klassiker. Författarna har gjort ett urval från förra seklet med tonvikt på 1950-talet och framåt. En del av klassikerna tillverkas fortfarande. Andra får man leta efter på andrahandsmarknaden och på auktioner.

Använd boken som en inspirationskälla och inte minst som en referenspunkt för att glädja dig åt de möbler du har hemma och som blivit dina egna favoriter!

Ingegerd Jönsson är journalist och har sedan 1970-talet skrivit om design, inredning, hus och trädgård för olika specialtidningar. Var med och startade Sveriges nu största inredningstidning Hus & Hem, där hon varit redaktionschef under drygt tio år.

Agneta Liljedahl är inredningsarkitekt med offentlig miljö inom vård- och utbildningsområdet som specialitet. Hon har medverkat i och är författare till flera böcker samt skrivit artiklar om inredning och möbeldesign i fackpressen.