Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Rut Hillarp. Poet och erotiskt geni

Rut Hillarp. Poet och erotiskt geni

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stockholm,2011,Atlantis,Förlagsband med skyddsomslag,Originalupplaga.,. 17 x 24 cm, 374 s, illustrationer och foto i sv/v.,Mycket gott skick.,9789173534758?,Om en av våra stora lyriker och fotograf skrivet av hennes vän Birgitta Holm.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173534758
Titel
Rut Hillarp : poet och erotiskt geni
Författare
Birgitta Holm
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2011
Omfång
374 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
174 x 242 mm Ryggbredd 33 mm
Vikt
1045 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Rut Hillarp var en av våra stora lyriker, som modernistisk kärlekspoet utan motstycke. Också som fotograf var hon nyskapande med de suggestiva dubbelkopieringarna i sina sena dikt-bildsamlingar, och med den poetiska "De vita händerna" skrevs historia inom svensk experimentfilm. En bestående insats gjordes också av Rut Hillarp som lärare och dramapedagog för generationer av gymnasister.
Men det hon ville gå till eftervärlden som var erotiskt geni. I ett brev till den senaste - och största - passionen i hennes liv skrev hon: "Jag har bara varit genial på ett område, och du är den ende som kan tala om det för folk. Det är min enda återstående ärelystnad." Allt skapande hos Rut Hillarp sprang fram ur passionen. Birgitta Holm stod henne nära, det var hon som fick ta över fotoalbumen, dagböckerna och det andra rika materialet. Birgitta Holm har skrivit monografier över många kvinnliga författare, från Fredrik Bremer till Sara Lidman. Men boken om Rut Hillarp är skriven av en vän och uttydare, en inblandad och smärtsamt undrande.

"Välskriven och fängslande" Hanna Nordenhök, Aftonbladet

"Som komplement till snedvriden (litteratur-)historieskrivning är hennes biografi om Hillarp absolut omistlig. Dessutom är det som om Holm för varje bok hon skriver tar ett steg längre bort från akademisk prosa, och närmare en fri stilistik som bara är behaglig att läsa" Therese Eriksson, Upsala Nya Tidning