Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Rubinen

Rubinen

Inbunden bok. Norstedts. Andra tryckningen uppl. 2005. 283 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rubinen – en äventyrsroman
Herman Lindqvist

Inbunden bok med skyddsomslag. Boken är ny, oläst och i perfekt skick. Skyddsomslaget har en liten obetydlig skada i nedre hörnet av baksidan.

Utgiven av Norstedts 2005.
Andra tryckningen
ISBN 9113013114

Säsongens sista galamiddag på Stockholms slott närmar sig. En krigsskadad före detta legosoldat, som inbillar sig att han är ättling till en av Sveriges medeltida kungar, planerar ett attentat. Han tänker spränga sig fram till tronen. Och någonstans på slottet gömmer sig rubinen, ett smycke som sägs bära på en förbannelse. Erik Lagerfelt, svensk fotograf och reporter bosatt i Paris, beslutar sig för att göra ett reportage om galamiddagen för att få en chans att leta efter rubinen. När legosoldaten är på väg att sätta sina planer i verket korsas hans och Eriks vägar. De har mötts förut, konfrontationen blir våldsam och upplösningen i Herman Lindqvists nya färgstarka äventyrsroman är helt oväntad.

Herman Lindqvist är en av Sveriges mest lästa författare. Hans biografi Napoleon låg etta på bestsellerlistan för fackböcker hösten 2004.
Rubinen är en fristående fortsättning på Krokodilen.

"Jämförd med andra verk i denna genre är Herman Lindqvist snarast suverän..." UNT

Format: 21,5x14x2,5 cm. 283 sidor

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9113013114
Titel
Rubinen
Författare
Lindqvist, Herman
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2005
Omfång
283 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
510 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kungen ska sprängas i luften! Det ska ske på säsongens sista galamiddag på Stockholms slott. Bakom attentatet ligger en krigsskadad svensk f d legosoldat med brokig bakgrund. Han inbillar sig att han är ättling till en av Sveriges medeltida kungar och att han ska spränga sig fram till tronen. Han har installerat sig i en affär mitt emot slottet och redan fått sprängladdningen på plats.Under tiden har Erik Lagerfelt, svensk fotograf och reporter bosatt i Paris, kommit ett historiskt smycke på spåren, en gigantisk rubin som han tror finns gömd på Stockholms slott. Han beslutar sig för att göra ett reportage om galamiddagen på slottet samtidigt som han ska leta efter smycket som varit försvunnet i tvåhundra år. Det påstås vila en förbannelse över rubinen, alla som rört vid den har omkommit under dramatiska omständigheter. Ett par dagar innan Erik Lagerfelt kommer till Stockholm har en städerska hittat stenen, och utan att någon förstår hur unik den är hängs den upp som dekoration i slottsintendentens rum.Timmarna innan legoknekten ska utlösa sina sprängladdningar passerar Erik den galne mannens affär och känner igen honom från Balkan och Irak. Konfrontationen blir våldsam. Upplösningen helt oväntad.Rubinen är en fristående fortsättning på Krokodilen och utspelas i Paris och Stockholm.