Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Historien om Sverige. Från islossning till kungarike

Historien om Sverige. Från islossning till kungarike

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1992. 406 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mycket gott skick. Sveriges historia är icke bara dess konungars, har man sagt. Det är sant. Sveriges historia är även dess drottningars. Och dess prinsars och prinsessors. Och naturligtvis alla dess torpares och bönders, soldaters och hantverkares, präster och lärdes. Alla som levt och bott i Sverige, allt vad de gjort och ibland lämnat ogjort bildar vår historia.

Men någon måste varit den förste, den som för 13000 år sedan kom söderifrån och skulle bli den förste invånaren i det som skulle bli Sverige.

Den första delen av Historien om Sverige handlar om hur det gick till då Sverige bildades, förvandlades från islossning till kungadöme. Från den förste jägaren till dagarna innan en viss Gustav Eriksson skulle bli Gustav Vasa... Herman Lindqvist inleder här sitt stora projekt: att i Carl Grimbergs anda skriva en populär berättande svensk historia. Arbetet är tänkt att omfatta tio band, från hedenhös fram till modern tid. I det första bandet skildrar Herman Lindqvist hur Sverige kom till – från dimmorna över den nytinade Skånetundran fram till Sten Sture d y timmarna innan Gustav Vasa dyker upp på scenen. Här formas allt det som framöver skall bli Sverige som vi känner det. I denna inledande del av Historien om Sverige berättas således om stenålder, bronsålder, järnålder, vikingatid, medeltid med Birger Jarl och hans ätt, Den Heliga Birgitta, unionstiden och Drottning Margareta... En verkligt spännande historia! Omslaget något gulare än bild, partiellt bubbligt och med kaffering på baksidan.

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9119126425
Titel
Historien om Sverige. Från islossning till kungarike
Författare
Herman Lindqvist
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
1992
Omfång
406 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
615 g
Språk
Svenska